Annonce
Sport

Første NFC-forstærkning i hus

Marcus Backmann (tv) er ny i NFC-trøjen. Den tidligere Lyngby-spiller tackler her den nu forhåndværende NFC'er Joachim Wagner. Foto: Ingrid Riis

Henter Lyngbyspiller på 3-årig aftale.

NYKØBING Nykøbing FC har siden sæsonafslutningen taget afsked med fem spillere. Men nu begynder strømmen at gå den modsatte vej.

21-årige Marcus Backmann er første nye ansigt, og han er hentet i Superliga-klubben Lyngby på en tre-årig aftale gældende fra 1. januar 2020.

Den nu tidligere Lyngby-spiller er udset til at dække pladsen i det centrale forsvar, hvor der opstod et hul, da Kasper Jensen forlod NFC for at prøve lykken i norsk fodbold.

Sin unge alder til trods var han fast mand på det Lyngby-hold, der i sidste sæson efter et fornemt forår rykkede op i Superligaen. Han var således med i begge forårskampe mod Nykøbing FC, der endte uafgjort 1-1 i Nykøbing og 3-0 til Lyngby på Lyngby Stadion.

Han blev hevet ind i Lyngby-truppen sidste efterår under den daværende træner Mark Strudal men fik for alvor bidt sig fast under den nye træner Christian Nielsen.

Desværre tog han en skade med ind i forårssæsonen, som han spillede for længe med, og det har sat ham i stampe i forhold til at komme tilbage på Lyngbys Superligahold.

- Jeg havde brug for at komme ud og spille noget fodbold samtidig med, at jeg kunne få noget luftforandring, og der vidste jeg, at Nykøbing FC havde holdt øje med mig siden U/19-tiden. Det betød rigtig meget for mit valg, fortæller Marcus Backmann og fortsætter:

- Jeg har haft rigtig mange gode snakke med Claus (Jensen, sportschef i NFC, red.), og han har virkelig fået mig til at føle, at der er en klar plan for mig. Det betyder enormt meget for mig at være i en klub, hvor der er tiltro til mine evner, lyder det fra Marcus Backmann, der kender sin nye klub fra de to gange han har stået over for NFC.

Synes om spillestilen

- Selv om jeg er forsvarsspiller, kan jeg godt lide den her offensive tilgang til spillet, som Nykøbing FC har. Spillestilen passer mig rigtig godt, og den minder på flere måder om det, som jeg er vant til fra Lyngby. Lysten til at ville spille fodbold langs græsset og samtidig have modet til at gå op i et højt pres, synes jeg er fedt.

Sportschef Claus Jensen er glad for at få Marcus Backmann under sine vinger.

- Marcus er en spiller, som jeg har fulgt tæt gennem længere tid, og det er glædeligt, at brikkerne nu kunne falde på plads, så han kunne blive Nykøbing FC-spiller i de næste tre år, siger Claus Jensen, der har hentet Marcus Backmann kvit og frit, da han har kontraktudløb med Lyngby med årets udgang.

  • Marcus Backmann (tv) er ny i NFC-trøjen. Den tidligere Lyngby-spiller tackler her den nu forhåndværende NFC'er Joachim Wagner. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

NFH i DM-semifinalen efter gigantisk drama

Sport

Overrasket Kielstrup efter drama:  - For fanden da. Vi er i semifinalen

Annonce
Annonce
Dølle

Politiet opfordrer før Dølle: - Lad være med det

Dølle

Claus gjaldede: Er I liderlige? Og endte på landsdækkende tv

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Lolland

Ingen parterapeut: Minister afviser at løse byrådskrise

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Sport

Chok dagen efter semifinaleplads: NFH skal have ny træner i 2025

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Lokal nyt

Erkender skralde-brøler: Men borgerne hænger på regningen

Sport

Overrasket Kielstrup efter drama:  - For fanden da. Vi er i semifinalen

Lolland

Utæt pakning stopper færge

Annonce
Annonce
Dølle

- Det er noget, der har rigtig, rigtig høj prioritet

Sport

Langt fra dansk rampelys har Mike fra Maribo høstet store trofæer

Indland

Derfor hyler sirenerne i dag

Indland

Brand i skib i Køge: Nu kan borgere færdes frit

112

Stoppet med tåregas i bilen

Lokal nyt

Melder tæt på udsolgt

Dølle

Husker du? Når damerne går fest-amok