Fynsk forløsning udeblev i Odense

OB's krise i Superligaen fortsætter. Fynboerne formåede blot at få det ene point ud af hjemmekampen mod Sønderjyske og hænger dermed fast i bunden af tabellen.

På trods af, at sønderjyderne kom til Fyn med tre sejre i streg, var resultatet næppe tilfredsstillende for et OB-hold, der ikke formåede at overbevise om at en fremtidig opstigning i tabellen er lige om hjørnet.

Det lignede ellers en fynsk forløsning efter 39 minutter spil på den fugtige plæne. Svenske Andreas Johansson krøllede på fornem manér en bold over i modsatte hjørne til 1-0.

Jubelbunken var så intens, at man næsten troede, at det var et afgørende mål i kampen om mesterskabet, og fynboerne gjorde også alt for at forsvare føringen, da de to hold kom ud efter pausen.

OB-spillerne var så ivrige efter at holde 1-0-føringen, at de bakkede helt ned omkring eget felt, og det fik konsekvenser. Et godt gennemspillet sønderjysk angreb blev afsluttet lidt heldigt af Henrik Hansen.

Han fik så megen hjælp af en OB-fod, at bolden snød Stefan Wessels i det fynske mål og dumpede ind til udligning 1-1.

Kampen eksploderede kort efter Sønderjyskes udligning, hvor de to hold pludselig slap alle tøjler og diskede op med en god gang indianerbold. Frem og tilbage.

Lasse Vibes afslutning på stolpen var centimeter fra at hoppe over stregen efter 64 minutter, mens Hans Henrik Andreasen et par minutter senere så sit forsøg prelle af på overliggeren.

Publikum vågnede i den fugtige eftermiddagsluft, og det halvkedelige bundopgør blev pludselig en kamp med nerve og dramatik - med OB som holdet med absolut mest på spil.

I et anfald af desperation fik OB presset gæsterne i bund i de sidste 10 minutter, men det blev aldrig mere end lige ved og næsten for hjemmeholdet.

Med det ene point undgik OB at tangere klubbens værste stime siden 1984, hvor det blev til seks nederlag i streg i den bedste række.

Omvendt formåede gæsterne fra Sønderjyske ikke at sikre sig de fire sejre i streg, der kunne have betydet klubrekord for deres vedkommende.