Girona fortsætter titeljagt med ujævn sejr i Vigo

Cristian Portu blev matchvinder med kampens eneste mål, da Girona gæstede Celta Vigo. Foto: Miguel Riopa/Ritzau Scanpix
Det var ikke holdets bedste kamp i sæsonen, men Girona fik alligevel tre point i udekampen mod Celta Vigo.

Girona beviste søndag, at holdet kan det, som de store hold også kan - nemlig at vinde på dage, hvor spillet egentlig ikke kører.

I en lidt ujævn og uskøn forestilling ude mod Celta Vigo lykkedes det Girona at hjemtage en 1-0-sejr og rykke til tops i La Liga-tabellen.

Der er et enkelt point ned til Real Madrid, som dog har en kamp i hånden. Celta slås i den anden ende af tabellen.

Første halvleg blev en underlig forestilling, hvor Celta Vigo virkede helt fra koncepterne i de første 20 minutter.

Girona kørte rundt med hjemmeholdets spillere, der nærmest skiftedes til at byde ind med fejl på ungdomsniveau.

Cristian Portu straffede det med målet til 1-0 efter et gennemspillet angreb midtvejs i halvlegen.

Scoringen havde en bemærkelsesværdig indvirkning på kampen, hvor det var som om, at rollerne skiftede fuldstændig.

Pludselig var det Celta, som styrede det hele, mens Girona lavede store fejl, der let kunne have kostet mål.

Hjemmeholdet afsluttede dog ringe i flere tilfælde, og derfor kom der ikke flere mål før pausen.

Niveauet faldt i de sidste 45 minutter. Ingen af holdene formåede at spille med den kvalitet, som de i deres respektive gode perioder af første halvleg leverede.

Banen i Vigo gav mindelser om Parkens græstæppe, og det kunne undskylde en del af de mange fejl, der var i kampen.

Celta-træner Rafael Benitez forsøgte med et par offensive indskiftninger med godt ti minutter igen, men det havde ingen effekt.