Håndboldherrerne tæver Tyskland i første kamp efter VM

Thomas Arnoldsen debuterede på landsholdet med en jætteindsats. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark vandt 30-23 over Tyskland. Emil Nielsen strålede i målet, og debutant boltrede sig i angrebet.

Det danske herrelandshold i håndbold fortsætter storspillet lidt over en måned efter VM-triumfen.

Torsdag aften var danskerne i aktion for første gang som tredobbelte verdensmestre, og det kastede en sikker sejr over Tyskland af sig.

30-23 endte kampen til stor glæde for tilskuerne i den næsten fuldbesatte hal i Aalborg.

Kampen blev spillet som en del af turneringen EHF Euro Cup.

Den er mindre glamourøs, end navnet antyder. Turneringen består af de fire hold - Danmark, Tyskland, Sverige og Spanien - der allerede er kvalificeret til næste års EM. Vinderen af EHF Euro Cup belønnes med lige nøjagtig ingenting.

Sammenlignet med VM-triumfen i januar var der en række mandskabsmæssige ændringer på Nikolaj Jacobsens hold.

Sygemeldte Mikkel Hansen var af gode grunde ikke til rådighed, og spillere som Henrik Møllgaard, Magnus Saugstrup og anfører Niklas Landin var heller ikke med.

I sidstnævntes fravær fik Emil Nielsen chancen i målet, og han viste, at landstræneren trygt kan stole på ham. I første halvleg stod han med en redningsprocent på 41, og det lød den også på, da han med 12 minutter tilbage overlod pladsen i buret til Simon Gade. Også Gade viste sig fint frem.

I angrebet fik landstræneren afprøvet nye konstellationer, og det kunne holdet sagtens bære. Ved pausen lød føringen på komfortable 16-11 med ni danske målscorere undervejs. Senere kom yderligere tre danskere på måltavlen.

Føringen voksede i begyndelsen af anden halvleg, og det debuterende stortalent Thomas Arnoldsen viste, hvorfor han betragtes som et bud på en spiller, der kan blive en bærende del af landsholdet i fremtiden.

Den 21-årige Skanderborg-Aarhus-playmaker bidrog med syv scoringer på syv forsøg og var også dygtig til at sætte holdkammeraterne i scene.

Den talentfulde stregspiller Lukas Jørgensen leverede ligeledes en god kamp i begge ender af banen.

De to hold mødes igen søndag eftermiddag i Hamburg.