Harder og Chelsea vinder FA Cup foran 41.000 tilskuere

Chelsea løb med trofæet i FA Cup-finalen mod Arsenal. Foto: Zac Goodwin/Ritzau Scanpix

Pernille Harder kom på banen i det sidste kvarter, da Chelsea nedlagde Simone Boye og Arsenal.

Chelsea og den danske fodboldstjerne Pernille Harder løb søndag med FA Cup-titlen i England.

Foran knap 41.000 tilskuere på Wembley i London vandt Chelsea finalen med 3-0 over Arsenal, der sendte Simone Boye på banen kort før tid.

Finalen blev udsat i 2020/21-sæsonen og blev altså først spillet søndag, og med sejren her har Chelsea vundet både den engelske liga, Liga Cuppen og FA Cuppen.

Chelsea var stærkest kampen igennem og havde et hav af chancer.

Arsenal bed også fra sig i perioder, men formåede langtfra at udnytte det overtag, klubben havde i boldbesiddelsen.

Pernille Harder fik det sidste kvarter af opgøret og var lige ved at score få øjeblikke efter sin indskiftning.

Chelsea vandt senest FA Cuppen i 2018. Også her måtte Arsenal se sig slået. I 2019 og 2020 var det Manchester City, der løb med trofæet.

Francesca Kirby var her, der og alle vegne i indledningen af søndagens finale på Wembley, og efter bare to minutter og 16 sekunder bragte hun Chelsea i front.

Englænderen blev sendt i dybden og var helt fri i feltet, da hun meget kontrolleret dirigerede kuglen i netmaskerne.

Kirby havde efterfølgende flere rigtig gode forsøg, men det blev ikke til flere scoringer fra hendes fod.

I anden halvleg meldte Samantha Kerr sig derimod ind i opgøret.

Efter 56 minutter vandt hun en løbeduel og nåede først frem til bolden i venstre side af feltet. Hun tog et par træk indad i banen og trykkede af mod nærmeste stolpe. Arsenals keeper blev snydt, og så var Chelsea på 2-0.

Pernille Harder kom på banen efter 74 minutter og få momenter senere var hun lige ved at øge føringen til 3-0.

Den danske stjerne tog en lang solotur frem ad banen, men endte i en position, der var lige spids nok, og hendes afslutning fik ikke nok kraft.

Kraft var der heller ikke i afslutningen, da Samantha Kerr minuttet efter gjorde det til 3-0 - der var derimod stor snilde. Australieren fik bolden i højre side og driblede ind i feltet, inden hun elegant tippede den over Arsenals keeper og afgjorde braget på Wembley.