Højbjerg scorer forgæves debutmål mod Liverpool

Pierre-Emile Højbjerg scorede et flot mål for Tottenham på langskud, men det var ikke nok til point mod Liverpool. Foto: Shaun Botterill/Reuters

Med sit første mål for Tottenham skabte Pierre-Emile Højbjerg spænding mod Liverpool, der endte med at vinde.

Tottenham uddelte gaver, da London-klubben torsdag aften tabte 1-3 hjemme til Liverpool i Premier League.

Trods et flot debutmål af Pierre-Emile Højbjerg havde Tottenham ikke evner til at få point ud af topopgøret.

Liverpool dominerede og bremsede samtidig en kedelig stime på fem ligakampe uden sejr og er igen med i toppen af den bedste engelske fodboldrække.

Med sejren avancerer Liverpool til fjerdepladsen med 37 point efter 20 kampe. Manchester City fører rækken med 41 point for en kamp færre.

Tottenham er på sjettepladsen noteret for 33 point efter 19 kampe.

I første halvleg var Tottenham nogenlunde med i kampen og kunne med lidt mere held også have scoret et par gange ved især Son Heung-min.

Der var lagt en del minutter til i første halvleg, og i det fjerde af slagsen slog Liverpool-angriberen Roberto Firmino til med en 1-0-scoring på en servering fra Sadio Mané.

I pausen blev Tottenham-angriberen Harry Kane udskiftet på grund af en skade. Ind kom Érik Lamela, og det hjalp ikke José Mourinhos tropper.

I anden halvleg kom Liverpool blæsende fra start, og Mohamed Salah gav et varselsskud i det første minut, men forsøget røg over mål.

Men bare et minut senere var den gal igen i Tottenhams forsvar. Manés forsøg blev kun halvklaret af hjemmeholdets keeper Hugo Lloris, og Liverpool-backen Trent Alexander Arnold hamrede returen i nettet.

Yderligere to minutter senere fik Højbjerg så scoret sit første mål for Tottenham.

Det skete på et flot langskud, og afslutningen sad helt ude ved stolpen uden for Liverpool-keepers Allison Beckers rækkevidde.

Det var Højbjergs første Premier League-mål i de seneste 59 kampe, hvis man tæller tiden i Southampton med. Han scorede senest i ligaen i marts 2019.

Målet kom i Højbjergs kamp nummer 30 for Tottenham siden skiftet sidste sommer.

Reduceringen gav kortvarigt spænding i opgøret, men efter 65 minutter var der igen gavebod i Tottenhams forsvar, da stopperen Joe Rodon tæmmede bolden lige for fødderne af Mané.

Den hurtige senegalesiske angriber hamrede bolden op i nettaget, og så var kampen reelt afgjort.