Holland er klar til U21-semifinale: Kan møde Danmark

Holland er klar til EM-semifinalen efter sejr over Frankrig. Foto: Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix

En scoring til allersidst i kampen mod Frankrig sikrede Holland semifinalepladsen ved EM for U21-landshold.

Efter en vild afslutning på kvartfinalen er det hollandske U21-fodboldlandshold klar til semifinalen ved EM-slutrunden i Ungarn.

Mandag aften slog hollænderne Frankrig med 2-1. I semifinalen venter enten Danmark eller Tyskland, som spiller senere mandag aften.

Kampen blev afgjort dybt inde i overtiden, efter at Frankrig havde domineret tungt i de sidste 20 minutter og haft flere gode muligheder.

Hollænderne slog kontra, og Justin Kluivert spillede Myron Boadu helt fri foran kassen, hvorfra han scorede stensikkert.

Frankrig var svag favorit inden opgøret, men det var Holland, der satte sig på boldbesiddelsen i den første del af kampen. Det vrimlede dog ikke med store chancer.

Spillet var fastlåst af de to holds taktiske tilgange, og vi skulle mere end 20 minutter ind i kampen, før vi fik det første spark på mål.

Det stod franske Jonathan Ikone for, da han fra distancen bragede bolden mod mål og tvang den hollandske keeper Justin Bijlow til en flot redning.

På det efterfølgende hjørnespark var Bijlow dog prisgivet. RB Leipzig-stjernefrøet Dayot Upamecano, som til sommer skifter til Bayern München, steg overlegent op og stangede bolden i nettet.

Få minutter før pausen kom Justin Kluivert frem til Hollands største chance i halvlegen. I udkanten af feltet fik han bolden serveret, men sparkede langt over mål.

Hollænderne fortsatte dominansen i begyndelsen af anden halvleg, og efter 50 minutter kom de tilbage i kampen.

Myron Boadu fik bolden i feltet, og det så egentlig ud til, at han var offside. Linjevogterens flag blev dog nede, så Boadu vendte rundt og sparkede kuglen i kassen til 1-1.

Derefter overtog Frankrig et tungt overtag.

Efter 65 minutter var kampens store oplevelse Jonathan Ikone utrolig tæt på, da han brød igennem den hollandske defensiv og skød bolden på stolpen.

Frankrig var klart stærkest i slutfasen og havde en kæmpe chance i den ordinære spilletids sidste minut, men et kontrahug afgjorde kampen til Hollands fordel dybt inde i overtiden.

I den anden tidlige kvartfinale mandag vandt Spanien med 2-1 over Kroatien efter forlænget spilletid. Spanierne skal møde Portugal, som senere mandag slog Italien med 5-3 efter forlænget spilletid.

Kirkerup-sagen: Advokat kræver over en halv million i erstatning

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar