Annonce
Sport

Introvert nordjyde har i ly af skærmen skudt sig til tops

Gennem de seneste fire år har danske Thomas "Th0masHD" Davidsen levet - og levet godt - af at spille Fortnite. Der kan nemlig være store penge i e-sport. (Genrefoto). Foto: Christophe Archambault/Ritzau Scanpix
Gennem en håndfuld år har Thomas Davidsen været i verdenstoppen i Fortnite, men kun danske børn kender ham.

På en kammerats bærbare computer så Thomas Davidsen fra Skive i 2017 første gang det nyligt udkomne spil Fortnite. Han syntes, det lignede et dårligt spil. Et børnespil. Det sagde ham ikke noget.

Han husker ikke rigtigt, hvorfor han alligevel begyndte at spille det lidt efter, ud over fordi alle andre spillede det, men i 2018 gik det op for ham, at han egentlig var ret god til det. Og i 2019 kvalificerede han sig til det første Fortnite World.

Planerne om gymnasiet blev droppet, og han har som professionel, nu kendt under gamernavnet "Th0masHD", efterfølgende i rene præmiepenge indtjent knap 7,5 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra fredag er han med i årets største turnering FNCS Global Championship, som har fundet vej til Royal Arena i København. 28 millioner kroner er i præmiepuljen, vinderduoen deler godt 7 millioner.

De mange penge er rare, og han nyder livet som professionel gamer. Men på den jyske måde.

- Altså, det er vel fint nok. Nu har jeg levet af det i fire år, så det er okay. Jeg kan ikke klage over noget, siger han.

På monstrøse Hotel Bella Sky sidder nu en klejn 21-årig mand spændt på at skulle spille en stor turnering på dansk grund.

Han er netop kommet på kontrakt hos den norske e-sportsorganisation Heroic, som har et tykt dansk islæt også inden for Counter-Strike. Han har tidligere været hos danske Astralis i en kort periode.

Men trods succes og penge er det tydeligt, at han stadig trives bedre i skærmlys end i rampelys.

Han svarer kort og sagte, men ekstremt høfligt. Heroic-trøjen, der ligner en small, efterlader stadig en margen på flere centimeter fra overarmene til t-shirtens kant. Thomas "Th0masHD" Davidsen er gamer og er ikke blevet ramt af bølgen, hvor e-sportsfolk også styrketræner og motionerer for at holde hovedet skarpt.

- Det er ikke rigtig sådan noget, jeg er kommet i gang med endnu, forklarer han, men anerkender, at det måske kunne være fint "at gå i motionscenter eller et eller andet en time om dagen".

Han træner - altså foran computeren - fem-seks timer om dagen de fleste af ugens dage, og så spiller han tre-fire turneringer om ugen. En almindelig af de mindre turneringer varer oftest to-tre timer.

Det kan lyde af meget, men den sindige jyde har ingen problemer med trænings- eller turneringsmængden, som han nu har haft i en håndfuld år.

Som 21-årig er han blandt de rutinerede i Fortnite, hvor spillere på topniveau ofte er ned til 14-15-år. Hans egen russisk-serbiske makker er 17 år.

Fortnite er et spil, som tiltrækker mange børn, fordi det er meget grafisk, og der ikke er blod, selv om det er et skydespil. Det er ikke ret dramatisk eller realistisk som de fleste andre skydespil.

Mens de fleste voksne danskere formentlig kunne dele togsæde med "Th0masHD" fra Skive til København uden at ane, hvem han er, så forholder det sig anderledes blandt børn.

Mange danske børn spiller og følger Fortnite, og de ved udmærket, hvem stjernespilleren bag skærmen er. Og det er ikke altid helt let for den introverte skibonit at navigere i.

- Den anden dag var jeg på McDonald's, og der kommer jo børn hen og siger "det er dig" og sådan noget, forklarer han.

- Selvfølgelig er det anderledes. Jeg vil ikke sige, det er irriterende. Det kan også være fedt. Men det kan også være lidt irriterende. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal formulere det.

Modsat mange andre spil, som er holdspil, er Fortnite individuelt. Man spiller enten solo eller duo. Så selv om Thomas Davidsen nu har Heroic på trøjen og som bagland, er det spilleren "Th0masHD", Fortnite-fans følger og støtter.

Fanbasen er og interagerer mest online, og det passer ham godt, men han glæder sig til at sidde omgivet af flere tusinde fans i Royal Arena i weekenden.

- Det er første gang, så det bliver spændende, konstaterer han tørt.

Hvis han er lige så rolig i nuet som ved udsigten til spænding, forstår man, hvorfor han tilsyneladende ikke ryster på hånden i pressede situationer. Og det er millioner værd i hans verden.

/ritzau/

  • FRANCE-GAMING-TECHNOLOGY
    Gennem de seneste fire år har danske Thomas "Th0masHD" Davidsen levet - og levet godt - af at spille Fortnite. Der kan nemlig være store penge i e-sport. (Genrefoto). Foto: Christophe Archambault/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

NFH-nedsmeltning i Esbjerg - Blæst ud i Vesterhavet

Sport

Fattet cheftræner: - Der var slukket efter pausen

Annonce
Annonce
Lolland

Claus Holm "havde aldrig oplevet noget lignende:" Nu besøger han igen lokal brugs

Rejse

Mikkels "kampvogn" har nu taget ham til Falster: Ét hus skal han opleve på Sydhavsøerne

Lolland

Alice lukker sin pølsebod efter 45 år: - Det har været en livsstil - ikke et arbejde

112

Massiv Novo-brand er ude af kontrol

112

Blitzet i fartkontrol: Tæt på vanvidskørsel

Lokal nyt

Scandlines i rekord: - Vi oplever en stor interesse

Guldborgsund

Stakitsagen: Nu politianmelder Kirsten og Per kommunal centerchef

Udland

Ruslands forsvarsministerium forslår justering af grænser i Østersøen

112

Overfaldet af Korsør-manden: Pludselig kunne mor høre sin datter skrige i telefonen

112

Politiet forbyder Bandidos midlertidigt

Udland

Norge vil anerkende Palæstina som selvstændig stat

Indland

Ung mand tiltalt for drab på massageklinik

Guldborgsund

Citychef beroliger: - Vi har fået tilladelse

Sport

Fattet cheftræner: - Der var slukket efter pausen

Indland

Advokat kræver knap 600.000 i erstatning til bortført pige

Annonce
Annonce
112

Frygtede ild i huset: - Det brænder lidt voldsomt

Nykøbing

NFH fik ørerne i maskinen: Jeg er pisseirriteret

NFH i DM-finalen

Radiokommentator gik amok over NFH's finaleplads: Hør klippet her

Udland

Bekymrende: Israel stopper amerikansk nyhedsbureaus billeder af Gaza

Stubbekøbing

Verdensberømt kunstner slår sig ned på Falster: Sker efter Google-søgning

Indland

Efter stort skænderi: Nu vender flere kendte kanaler tilbage til dit tv

Indland

Første skridt mod lavere moms? Skatteminister vil kigge på muligheden