Ishockeymestre sætter kurs mod semifinale med ny sejr

Rungsted Seier Capital er nu bagud i slutspilsserien mod Aalborg Pirates trods en formidabel start. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Efter en formidabel start på slutspilsserien mod Aalborg Pirates har Rungsted Seier Capital nu tabt to i træk.

Slutspilsserien mellem Aalborg Pirates og Rungsted Seier Capital blev højst overraskende indledt med en sejr til de undertippede nordsjællændere på hele 11-2.

Siden har fortællingen været mere i tråd med den, de fleste nok havde forventet ved indgangen til Metal Ligaens kvartfinaler.

Tirsdag aften sejrede Aalborgs topseedede mandskab for anden kamp i træk over Rungsted, da nordjyderne på hjemmebane vandt 4-2.

Der spilles bedst af syv kampe i alle ishockeyligaens slutspilsserier, og dermed mangler Aalborg to sejre for at avancere til semifinalerne.

Efter at have delt de første kampe mellem sig kunne tirsdagens opgør meget vel blive en afgørende indikator for, hvem der går videre, og hvem der bliver elimineret efter gentagelsen af de seneste to års DM-finaler.

Aalborg fik en perfekt start på kampen. Efter tre minutter bragte Jeppe Jul Korsgaard værterne på 1-0, og bare et halvt minut senere fordoblede Ian Edmondson føringen.

Så var det allerede op ad bakke for Rungsted, som dog gik ind til anden periode med en succesoplevelse efter Lucas Andersens sene reducering.

Aalborg fik på ny luft med Matt Salhanys scoring til 3-1 fem minutter inde i tredje periode, men de knap 3000 tilskuere i Sparekassen Danmark Isarena slap ikke for at sidde med nerverne uden på tøjet mod slutningen.

Brett Thompson reducerede med mindre end fem minutter tilbage af den ordinære tid, og Rungsted satsede til sidst hele butikken ved at erstatte målmanden med en markspiller.

Satsningen gav bagslag, og Salhany scorede på frit mål til slutresultatet 4-2. Semifinalen er så småt inden for rækkevidde for de forsvarende mestre.

Det begynder den også at være for Herning Blue Fox, som tirsdag bragte sig på 2-1 i sin kvartfinaleserie mod Frederikshavn White Hawks.

Midtjyderne var foran med tre mål ved indgangen til tredje periode og fik ikke besvær med at holde føringen tiden ud. Kampen endte 3-0, og Herning kan fredag tage til Frederikshavn med et godt udgangspunkt.

• Metalligaen: Rungsted Seier Capital - Aalborg Pirates