Italiener forlænger drømmestart på landsholdet i sejr

Efter et kvarters spil tordnede Mateo Retegui bolden i mål på et hovedstød i EM-kvalifikationen mod Malta. Foto: Alberto Lingria/Reuters
23-årige Mateo Retegui scorede på ny for Italien, da holdet søndag vandt 2-0 over Malta i EM-kval.

23-årige Mateo Retegui har fået en drømmestart på det italienske landshold. Angriberen, der har boet hele sit liv i Argentina, har scoret to mål i sine første to A-landskampe.

Søndag åbnede han målscoringen for Italien, der på udebane vandt 2-0 over Malta i EM-kvalifikationen. I torsdags scorede han mod England i sin debut.

Retegui blev i seneste sæson topscorer i Argentinas bedste fodboldrække med 19 mål i 27 kampe for klubben Tigre. I indeværende sæson er det blevet til seks mål i otte optrædener.

Selv om den lynhurtige frontløber har gang i sin anden sæson i Tigre, der kommer fra Buenos Aires, ejes angriberen stadig af traditionsklubben Boca Juniors, hvor han som 17-årig kom til fra ærkerivalen River Plate.

Flere italienske angribere, som normalt udfolder sig på landsholdet, er for tiden ramt af dårlig form. Juventus' Moise Kean, Lazios Ciro Immobile og Napolis Giacomo Raspadori er slet ikke med i den italienske trup. Sidstnævnte på grund af en skade.

Situationen har banet vejen for Retegui, der har grebet de chancer, han har fået.

Efter 15 minutter i søndagens kamp sprang Retegui højest i feltet på et hjørnespark og styrede bolden i mål med hovedet. Senere i første halvleg fordoblede Monza-spilleren Matteo Pessina føringen.

Med sejren har Italien tre point for to kampe og ligger på andenpladsen i gruppe C, mens Malta daler ned på femte- og sidstepladsen.

Samtidig med kampen på Malta smadrede Portugal på udebane Luxembourg med 6-0. Cristiano Ronaldo scorede to gange i første halvleg og udvidede dermed sin rekord for flest landskampsmål.

Først rettede han bolden over målstregen med hælen, inden han med en kølig inderside sendte læderkuglen i netmaskerne i nederste venstre målhjørne.

Den 38-årige angriber, der spiller for Al-Nassr i Saudi-Arabien, har nu scoret 122 mål i 198 optrædener for nationalmandskabet.

Med sejren har Portugal seks point for to kampe og ligger på førstepladsen i gruppe J, hvor Liechtenstein agerer bundprop.

I Danmarks pulje vandt Finland på udebane 1-0 over Nordirland. Begge hold samt Danmark og Kasakhstan har tre point i gruppe H, der toppes af Slovenien.