Annonce
Sport

KAN NFH SLÅ DØREN IND TIL TOP-3?

Franske Marie-Hélène Sajka spillede forrygende senest mod Silkeborg-Voel, hvor hun scorede 12 gange. Hun kan få en hovedrolle igen i aften i topbraget mod Ikast. Foto: Allan Jensen, Eventmedia
NFH banker for alvor på til de helt sjove grundspilsplaceringer, hvis de formår at slå den direkte konkurrent Ikast hjemme i Spar Nord Arena.

NYKØBING: Det er nok en god idé at møde forholdsvis tidligt op, hvis man vil sikre sig en plads til topbraget mellem NFH og Ikast i aften.

Der ventes run på tælleapperaterne til opgøret, hvor NFH, efter tre ligasejre i træk, kan tage et måske afgørende skridt i kampen om at slutte på tredjepladsen eller højere i Håndboldligaens grundspil.

Dagens modstander fra Ikast ligger på den tredjeplads, som NFH gerne vil have fingre i, og midtjyderne har inden kampen to point mere end NFH.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det siger selv, at det er en ekstremt vigtig kamp for os. I forhold til Ikast er vi kommet lidt fra baghjul, mens de har dummet sig et par gange på det seneste og spillet førstepladsen i grundspillet af hænde.

- De står med krystalvasen i hænderne og må ikke tabe den på gulvet. De har snakket om Champions League, hvis de vandt grundspillet, og alle de store meritter de skal ud og bedrive de næste mange måneder. Nu står de og er lidt rystede, og det skal vi prøve at udnytte. Vi går all-in på at vinde kampen, understreger NFH-træner Jakob Larsen.

Ikast har i store perioder af turneringen indtil videre været det førende hold, men to meget overraskende nederlag til henholdsvis Silkeborg-Voel og Sønderjyske inden for de sidste to uger har gjort, at både Odense og Team Esbjerg er gledet forbi midtjyderne, og deres chance for at vinde grundspillet, der garanterer den eftertragtede Champions League-plads, er med stor sandsynlighed forduftet.

Det erkender Ikast-træner Kasper Christensen da også.

- Den førsteplads røg groft sagt, da vi tabte til Silkeborg-Voel, og om det var det, der gjorde, at vi ramte helt ved siden af mod Sønderjyske, ved jeg ikke. Men generelt kan man ikke ramme forbi kummen ret mange gange, og det har vi desværre gjort nu. Så for os handler det om at holde NFH bag os og stadig være i spil til andenpladsen. Det kræver en sejr på Falster, lyder det fra Kasper Christensen, der ser en helt åben kamp i aften.

Ikast's cheftræner Kasper Christensen tror på en meget lige kamp i aften mod NFH. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Hvis NFH vinder, så er de også i spil til både anden- og tredjepladsen, så jeg ser kampen som meget lige. Jeg ved, vi har nogle ting, der kan gøre ondt på dem, og lykkedes vi med det, så vinder vi også, men omvendt så ved vi også, hvor stort et tryg publikum kan lægge nede på Falster på en fuldsat hjemmebane, og det kan løfte NFH.

- Vi har stor respekt for den opgave, der venter os, og når man kigger på kampen udefra, så vil jeg ikke tillægge nogen af holdene favoritværdigheden. Den er meget fifty-fifty og meget afhængig af, hvem der lige rammer dagen, siger Ikast-træneren, der nøjagtig som NFH deltager i European Leagues gruppespil, hvor de har haft større succes end NFH med tre sejre, mens NFH blot har vundet en enkelt.

Det er ikke belastninger i Europa, der har sænket niveaet i den hjemlige Liga, fastholder Kasper Christensen.

- Nej slet ikke. Vi elsker at spille to kampe om ugen, og vi så også i sidste sæson, hvordan det løftede os, så vi er faktisk kede af, når vi ikke har to kampe om ugen, lyder det fra Kasper Christensen, der inklusiv den tidligere NFH-spiller Sarah Iversen kommer med fuldt mandskab til Nykøbing.

Det samme gør sig gældende for NFH, der kom sikkert igennem kampen mod Silkeborg-Voel i lørdags uden skader og to point på kontoen i kraft af en sejr på 31-29.

Der fløjtes op kl. 18:30 i Spar Nord Arena Nykøbing.

  • Silkeborg-Voel KFUM - Nykøbing F. Håndbold - Kvindeligaen 2022-2023
    Franske Marie-Hélène Sajka spillede forrygende senest mod Silkeborg-Voel, hvor hun scorede 12 gange. Hun kan få en hovedrolle igen i aften i topbraget mod Ikast. Foto: Allan Jensen, Eventmedia
  • Kvindehåndbold - bronzekamp
    Ikast's cheftræner Kasper Christensen tror på en meget lige kamp i aften mod NFH. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Annonce
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt