Klodset selvmål sikrer Danmark ny triumf inden VM

De danske fodboldkvinder jubler i Odense, efter at Japan scorede selvmål et kvarter før tid. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Danmark vandt 1-0 over Japan i den sidste testkamp inden VM. Japans Moeka Minami headede bolden i eget net.

De danske fodboldkvinder har fået en fremragende optakt til VM til sommer. Tirsdag vandt Danmark således 1-0 mod de tidligere verdensmestre fra Japan i den sidste testkamp inden slutrunden.

Danmark kontrollerede spillet mere, end hvad der var forventet, og byggede videre på holdets imponerende 1-0-sejr over Sverige i fredags.

Niveauet haltede dog i perioder på Odense Stadion, og spillet var plaget af en række tekniske fejl. Et klodset selvmål af Japans forsvarsspiller Moeka Minami betød, at Danmark trak det længste strå i opgøret, der bød på få chancer og meget lidt dramatik.

Danmark startede solidt og kom hurtigt frem til tre åbne hovedstødsmuligheder på hjørnespark. Men selv om hjemmeholdet overmatchede japanerne i luftrummet, manglede de danske kvinder skarpheden foran mål.

Danmark faldt længere tilbage i banen frem mod pausen og overlod en del af spillet til Japan.

Udeholdets spillere smed dog ofte bolden væk, inden de nærmede sig Danmarks mål. Trods masser af plads mellem Japans kæder havde hjemmeholdet svært ved at skabe chancer i det åbne spil.

Japanerne skruede op for tempoet efter pausen og begyndte at presse på. Det fremtvang en række gode optræk til chancer, men det blev aldrig for alvor farligt.

Danmark forsøgte at finde fornyet energi med fire indskiftninger på samme tid efter en times spil. Et kvarter senere fandt indskifteren Sofie Svava pludselig plads til at slå en lang bold i dybden.

Janni Thomsen pressede Moeka Minami, der endte med at heade bolden i eget mål. Minami fik slet ikke kommunikeret med målmanden Ayaka Yamashita, der endte på mellemhånd.

Frem mod slutningen havde Danmark ingen problemer med at holde buret rent.

VM spilles fra 20. juli og en måned frem i Australien og New Zealand.