Klopp om nederlag: Vi mistede momentum ved deres tredje mål

Jürgen Klopp takker fansene på Anfield for deres opbakning trods Liverpools katastrofale resultat mod Real Madrid. Foto: Phil Noble/Reuters
Jürgen Klopp lo i afmagt under 2-5-nederlaget, og Steven Gerrard opfordrer Liverpool til selvransagelse.

Til trods for at Liverpool scorede to gange i løbet af de første 15 minutter mod Real Madrid tirsdag aften, blev englændernes skrøbeligheder udstillet på brutal vis, da de tabte 2-5 på Anfield i Champions League.

Efterhånden som Real Madrid fik sat den ene bold i mål efter den anden, stod manager Jürgen Klopp på sidelinjen og grinede i afmagt.

- Vi startede anden halvleg med at indkassere det tredje mål. Det var et frygteligt mål, og i dag var det stort set en gamechanger, siger han.

Bare to minutter inde i anden halvleg snorksov Liverpools forsvar, da Eder Militao helt umarkeret på et frisparksindlæg kunne heade bolden let ind til 3-2.

- I det øjeblik mistede vi momentum, og vi fik det aldrig rigtig tilbage, siger Jürgen Klopp.

Anfører Jordan Henderson er heller ikke imponeret over indsatsen.

- Vi hjalp bestemt ikke os selv, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- De (Real Madrid, red.) har en masse kvalitet, og det vidste vi godt. Når du ikke forsvarer 100 procent, så straffer de dig. Vi voldte os selv problemer til tider.

I Premier League ligger Liverpool på en ottendeplads og dermed et godt stykke fra de fire øverste pladser, som giver direkte adgang til Champions League.

Jürgen Klopp har gjort Champions League til normen for Liverpool, men efter seks sæsoner i træk i den prestigefulde turnering er der altså nu en overordentlig stor risiko for, at den flotte statistik bliver brudt i år.

Tidligere Liverpool-anfører Steven Gerrard mener, at en genopbygning er hårdt tiltrængt på banen, hvis Liverpool skal tilbage til de højder, Klopp har taget dem til de seneste år.

- Det her er et realitetstjek, siger Gerrard om 2-5-nederlaget til BT Sport.

- Liverpool blev domineret. Ethvert hold, der indkasserer fem mål, er nødt til at se sig selv efter i sømmene. Der er nødt til at ske noget selvransagelse.

Liverpool og Real Madrid spiller returkamp på Estadio Santiago Bernabeu i Madrid den 15. marts.