Annonce
Sport

Midtbanedynamo har lært at omfavne tyngende Brøndby-pres

Under eksotiske himmelstrøg i Portugal varmede Brøndby og Mathias Greve op til forårssæsonen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mathias Greve var udset en stor rolle for halvandet år siden, men først i efteråret fandt han sine ben.

Det hele kørte på skinner i foråret og sommeren 2021.

Mathias Greve blev kåret som årets pokalfighter efter to mål i pokalfinalen, han blev kåret som årets spiller i Randers FC, og han blev solgt til Brøndby.

Fire dage efter skiftet til den københavnske vestegn blev han sågar kåret som månedens superligaspiller efter stærke optrædener for Randers i de første tre runder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men så sluttede festen.

Efter en bunke planmæssige startpladser røg midtbanedynamoen ud på Brøndbys bænk og var hovedsageligt indskifter i resten af sæsonen.

- Jeg fik en sløj start og formåede ikke at overføre det, jeg leverede i Randers, hvor jeg ellers havde haft en rigtig god periode, siger Greve.

Han blev ramt af det pres, der hænger som en dyne over Brøndby Stadion. Forventningerne er enorme, og det tacklede han ikke hensigtsmæssigt.

- Jeg er en meget eftertænksom og reflekterende type. Det kan være en god ting. Men det kan også være modarbejdende i fodboldverdenen, fordi man kan have tendens til at overanalysere. Det ramte mig i starten, siger Greve.

Han har svært ved at beskrive det pres, som så ofte nævnes, når spillere kommer til en af danmarkshistoriens mest vindende fodboldklubber, hvor tusindvis af kritiske øjne hviler på spillere og ledere hver eneste uge.

- Når det begynder at gå dårligt, kan processen med at slå tilbage være sværere i Brøndby, fordi presset udefra er anderledes end i en klub som Randers, hvor der er en større tryghed.

- Man skal lære at hvile i det og være tryg i det i stedet for at se det som et pres. Man skal se på det som en fed ting, siger Mathias Greve.

Efter den mislykkede første sæson i gult og blåt har den 28-årige midtbanespiller fundet sig selv. I efteråret var han fast mand.

- Nu er presset med til at gøre mig bedre og motivere mig. Og det er der, man gerne skal hen. Man skal udnytte det på den måde

- Nu har jeg vendt situationen på hovedet, og jeg har spillet meget. Det er dejligt. Den kontinuitet har gjort noget godt for mit spil, så nu skal jeg forsøge at bygge yderligere på i foråret, siger Greve.

Kort før forårets sæsonstart var han involveret i en batalje i forbindelse med en træning. Han fik et slag i ansigtet af holdkammeraten Anis Ben Slimane, og de måtte begge stå skoleret for træner Jesper Sørensen.

Interviewet her er foretaget forud for den hændelse.

Netop Anis Ben Slimane skal Mathias Greve formentlig kæmpe med om spilletiden på Brøndbys midtbane. Under Jesper Sørensen kommer han til at befinde sig i en rolle på den defensive midtbane, den såkaldte 6'er-position.

- Det er en ny rolle for mig, men der er nogle spændende perspektiver i at bruge en type som mig, der er lidt mere dynamisk end en klassisk 6’er, siger han med henvisning til, at 6'eren ofte er en bolderobrende og fysisk type.

- Det, jeg elsker ved fodbold, er at have bolden, og det ser ud til, at jeg kommer til at have den meget med den måde, vi skal spille på, siger Greve.

Brøndby åbner søndag forårssæsonen mod AC Horsens. Klubben har tre point op til en plads i top-6, som udløser en billet til mesterskabsspillet.

/ritzau/

  • Brøndby IF holder mediedag
    Under eksotiske himmelstrøg i Portugal varmede Brøndby og Mathias Greve op til forårssæsonen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Turpals drøm knust efter gyser

Sport

Kems kamp: - Jeg har masser af tilbud liggende

Annonce
Annonce
Lolland

Eventyrligt nordlys: - Jeg er fuldstændig bidt af det

Guldborgsund

"Fantastisk" udvikling: De strømmer til i Guldborgsund

Guldborgsund

Claus' unikke 'Nik & Jay'-lastbil: De hjalp ham gennem den store sorg

Lolland

Se de spektakulære nordlys-billeder

Guldborgsund

Pernille har kæmpet forgæves i flere år: - Det virker som en lukket verden

112

Umulig at overse: Ung mand foretog farlig overhaling

Sport

Turpals drøm knust efter gyser

Udland

Sjælden solstorm giver nordlys flere steder i verden

Guldborgsund

Runder milepæl: Nu er den sat

Indland

Endnu en haj er blevet fundet på cykelsti

Indland

Saba efter dansk Eurovision-exit: Jeg er lettet og skuffet

Vejret

Weekendens bedste vejr ventes søndag for hele landet

Lolland

Ihærdig lollik sætter danmarksrekord i klager: "Umuligt at leve op til tilliden"

Indland

Venstre vil bruge EU-midler på kystsikring

Lolland

Cykelkometen Nicklas triumferer: - Det her er sindssygt

Annonce
Annonce
Lolland

Nu er folkemøde-programmet klar: Det skal du glæde dig til

Sport

Kems kamp: - Jeg har masser af tilbud liggende

Guldborgsund

Salam kaster sig ind i kampen: - Det investerer i folkedrabet

Sport

Nederlag til reservespækket Esbjerg-hold: - Ikke bekymrende

Erhverv

Rapport fastslår: Det gik galt i dødsulykke på havnen

Sport

NFH taber til Team Esbjergs reserver

Rødby

Politiet på pletten: Snorksov i varerummet