NFC solgte sig dyrt mod superliga-profilerne

Tredje runde blev endestationen for Nykøbing FC, der kæmpede godt, men forgæves, mod AGF.

NYKØBING: Der bliver ikke mere pokalfodbold for Nykøbing FC i denne sæson. Superligaklubben fra AGF var for stor en mundfuld på en aften, hvor falstringerne stod godt på banen, og forsvarede sig bravt mod et aarhusiansk mandskab, der havde bolden det meste af tiden, men ikke skabte det store foran Tobias Brogaards mål. Men dog lige nøjagtig nok til at vinde kampen.

Første halvleg var på AGF's præmisser. Gæsterne, der havde syv mand i startopstillingen, fra deres seneste superligakamp i Randers, lagde et tungt tryk på falstringerne, der havde mere end svært ved at komme ud af presset, og få sat nogle afleveringer sammen.

Chancer var der ikke mange af foran de 1.939 tilskuere i Lollands Bank Park. Heller ikke til AGF, der først for alvor viste tænder i slutningen af første halvleg. da Tobias Bech sparkede på stolpen, og Janni Serra sendte en flad afslutning afsted, som Tobias Brogaard dykkede ned til.

Halvlegen ændrede ikke på billedet af et AGF-hold i fuld kontrol, men stadig kneb det med at skabe chancer for aarhusianerne, der dog kom på måltavlen efter 18 minutters spil af anden halvleg, da netop indskiftede Felix Beijmo kom først på en returbold, som Tobias Brogaard gav på en afslutning fra Patrick Mortensen.

Bagud 0-1 var Nykøbing FC nød til at komme længere frem på banen, for i det mindste at skabe en omkamp, men værterne blev holdt i en skruestik af AGF, der ikke tillod NFC, at komme til en eneste reel målchance gennem hele kampen.

Der var heller ikke meget mere i AGF, der var rigeligt tilfreds med at føre 1-0, og sådan blev det også kampen ud. Flere scoringer blev det ikke til.

Med nederlaget kan Nykøbing FC nu koncentrere sig fuldt ud om kampene i 2. division, og der står de allerede på søndag overfor Fremad Amager i Lollands Bank Park.

• NFC's Thor Høholt spillede en stor kamp. Her er han over for AGF-spilleren Gift Links. Foto: Ingrid Riis

Ekspertens hårde dom: Der er nul procents chance

NFH i DM-finalen

Radiokommentator gik amok over NFH's finaleplads: Hør klippet her

112

128 taget i fartkontroller

13-årig fik uventet kæmpe-opbakning til sin konfirmation: Det handler om at acceptere hinanden

Lokalt brydehåb er usikker på karrieren efter misset OL

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar

Regioner: Der er behov for 1,1 milliarder til hospitalsudstyr