NFH i DM-semifinalen efter drama

Nikita van der Vliet scorer i slutspilskampen mod Viborg.
Den målrige forestilling i Spar Nord Arena endte 36-35 til NFH og det sender falstringerne i DM-semifinalen

NYKØBING: NFH er i DM-semifinalen efter en målfest, der sluttede 36-35 til NFH efter uafgjort 16-16 ved pausen.

Der var højspænding i den stopfyldte hal gennem hele anden halvleg, men til slut havde NFH de afgørende marginaler og skal dermed spille DM-semifinale senere på måneden mod Team Esbjerg.

Falstringerne kom strygende fra start og bragte sig på 5-1 inden Jakob Vestergaard i Viborgs ringhjørne tog en timeout. Den hjalp umiddelbart da Viborg fik reduceret til 6-4, men så kløede NFH på igen og fik udbygget føringen til 10-5.

Det tegnede lyst, men så sneg der sig tekniske fejl ind og med fire mål i træk var Viborg tilbage i kampen.

NFH kom foran 13-10, men blev så snydt for to straffekast til Elma Halilcevic, og så kom Viborg med igen på kontrascoringer af Emilie Hovden.

Anden halvleg blev voldsomt nerverpirrende. NFH var aldrig bagud, men kunne omvendt de ikke sætte Viborg af, da scoringerne i begge ender faldt i hobetal.

Ved stillingen 34-32 til NFH fik Viborgs Sara Hald gæsternes eneste udvisning, men i overtalsspillet skød Alberte Kielstrup på stolpen og i stedet for en tremålsføring reducerede Viborg til 34-33.

Det var dog langt fra slut, men Stine Eiberg brød igennem til en af sine ekstremt sjældne mål og gjorde det til 35-33.

Kampen ville dog ikke dø og igen fik gæsterne scoret ved Christina Pedersen. Foran 35-34 var det Sofie Olsen der fra højre fløj scorede til 36-34, og Viborgs reducering faldt denne gang for sent til at de kunne nå at fravriste NFH bolden til sidst.

Kæmpe jubel og DM-semifinale til NFH. Viborg måtte tage tomhændet hjem uden mulighed for at avancere til semifinalen.

• Kvindehåndbold: Nykøbing F. Håndbold - Viborg HK

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang