NFH overmatchet af Odense

Elma Halilcevic blev NFH-topscorer i nederlaget mod Odense. Foto: Ingrid Riis
Der var aldrig tvivl om udfaldet da de forsvarende danske mestre fra Odense gæstede Nykøbing.

NYKØBING: Det blev heller ikke mod Odense at NFH - efter fire kampe uden sejr - kunne synge sejssangen.

En smule som forventet var Odense for stærke og vandt sikkert med 39-31.

Allerede fra start gik det den gale vej for NFH, der havde kæmpemæssige angrebsmæssige problemer og kom bagud 5-1 før træner Jakob Larsen tog en timeout, og efter små ti minutters spil gik over i syv mod seks angrebsmæssigt, da taktikken med at bringe skytten Tyra Axnér i spil ikke lykkedes, da svenskeren skyder med løst krudt i øjeblikket.

Den taktiske ændring stabiliserede tingene en smule, da først spillerne lige fandt hinanden, men hente Odense kunne NFH ikke, fordi gæsterne ganske enkelt var for dygtige angrebsmæssigt og scorede i næsten hver eneste angreb. Redninger var også en mangelvare fra både Cecilie Greve og Annika Friedheim Petersen i målet.

Pausestillingen lød på 18-13 til Odense, der ganske enkelt var en klasse over NFH på de fleste positioner.

Femmålsføringen kom aldrig i fare efter pausen, hvor fynboerne, til trods af at profilen Dione Housheer fik sin tredje udvisning og diskvalifikation allerede efter 39 minutters spil, uden de store problemer kørte sejren hjem, på trods af at NFH en enkelt gang var oppe og snuse, kun nede med tre mål, men fire scoringer i træk til Odense ændrede stillingen til 25-31 og så var der lukket og slukket.

Sejren til Odense bringer dem i DM-semifinalerne, mens NFH skal finde nogle andre takter frem, hvis de vil gøre dem følgeskab. Næste udfordring ligger næste fredag på udebane mod Aarhus United.