Norsk målmonster laver fjerde hattrick for Manchester City

Erling Haaland viser med fingrene, hvor mange mål han lavede mod Wolverhampton. Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix
Erling Haaland scorede alle tre mål, da Manchester City vandt 3-0 hjemme over Wolverhampton.

Mens der ser ud til at blive spænding om det engelske mesterskab, kommer der næppe spænding om, hvem der bliver Premier League-topscorer i denne sæson.

Nordmanden Erling Braut Haaland styrkede søndag eftermiddag sit topscorerkandidatur med sit fjerde hattrick i denne sæson, da Manchester City vandt 3-0 hjemme over Wolverhampton.

Nordmandens mål blev sat ind mellem det 40. og 54. minut.

- Man skal huske, at han også har nogle fantastiske spillere omkring sig til at levere boldene, siger City-manager Pep Guardiola om sin målmaskine ifølge Reuters.

- Han har en utrolig statistik, tilføjer Guardiola.

Totalt står nordmanden noteret for 25 mål i Premier League efter 20 kampe, og det er ti mål mere end Harry Kane, der er nummer to på topscorerlisten. I sidste sæson krævede det 23 mål at blive topscorer i den stærke række.

I den vigtigere ligatabel indtager Manchester City andenpladsen og lægger lidt pres på Arsenal inden holdets topkamp mod Manchester United senere søndag. Wolverhampton ligger akkurat på den gode side af nedrykningsstregen.

Gæsterne spillede ellers 39 rigtig gode minutter på Etihad Stadium, hvor City trods et boldovertag havde svært ved at skabe store chancer.

Men bedst som første halvleg så ud til at blive målløs, slog Erling Haaland til. Upresset fik Kevin De Bruyne lov til at slå et indlæg fra feltkanten, og med stor selvfølgelighed oversprang Haaland sin oppasser og scorede.

Inden pausen nåede City at få et forsøg reddet af en forsvarsspiller på stregen, og af mystiske årsager blev Jack Grealish snydt for et straffespark, da han blev sparket ned i feltet.

Tre minutter inde i anden halvleg fik City så straffespark, og Haaland scorede sikkert.

Nordmanden fuldendte sit hattrick et par minutter senere, da han blev spillet helt fri af Riyad Mahrez kort efter en stor brøler af Wolverhampton-målmand Jose Sa.

Dermed var kampen afgjort, og nordmanden fik tidlig fyraften bagefter.

Samtidig spillede Leeds og Brentford 0-0 i en halvsløj kamp.

Thomas Frank gav fuld spilletid til Mads Roerslev, Mathias Jensen og Christian Nørgaard.

Mathias "Zanka" Jørgensen og Mikkel Damsgaard varmede bænken for Brentford, mens Rasmus Nissen Kristensen gjorde det samme for hjemmeholdet.

Leeds ligger et point over nedrykningsstregen, mens Brentford ligger nummer otte et point foran Liverpool og Chelsea.