Odense smadrer københavnere og vinder grundspillet

Althea Reinhardt og holdkammeraterne kan begynde forberedelserne til slutspillet i den danske liga. Førstepladsen i grundspillet er i hus. (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Odense Håndbold har vundet kvindernes grundspil og er efter alt at dømme kvalificeret til Champions League.

Odense Håndbold skulle bare bruge ét point for at sikre sig sejren i grundspillet tirsdag aften.

Men kampen mod Ajax København var ikke mange minutter gammel, før det stod klart, at fynboerne aldrig ville få problemer med at hente to af slagsen.

På hjemmebane vandt Odense 37-14, og selv om Team Esbjerg tidligere på aftenen sejrede overbevisende med 36-23 over HH Elite, kan vestjyderne ikke længere nå førstepladsen.

Fire point adskiller de to hold før sidste spillerunde.

Sejren betyder efter alt at dømme også, at Odense er klar til næste sæsons Champions League.

Kun danmarksmesteren er garanteret en plads, men i flere år har Danmark været repræsenteret af to hold i den fineste europæiske klubturnering, og så er grundspilsplaceringen afgørende.

Hvis grundspilsvinderen også vinder DM-guld, går den anden potentielle plads til den tabende finalist.

Odense har blot smidt point i to af grundspilskampene i denne sæson, men det kom ikke på tale i tirsdagens opgør, hvor måltavlen bar præg af regulær opvisning.

Súna Krossteig Hansens mål til 4-5 efter otte minutter markerede sidste gang, gæsterne havde antydningen af kontakt.

Herfra voksede forspringet eksponentielt, og da Helena Elver ti minutter senere scorede, var forspringet allerede på ti mål.

Odense gik til pause med en føring på hele 20-6 og fortsatte med at mase på i anden halvleg, hvor Ajax-skytterne fortsat bøvlede voldsomt med at få bolden forbi landsholdsmålvogter Althea Reinhardt.

Det endte med den forventede sejr til Odense, som nu er sikret de bedst mulige kort til slutspillet, mens Esbjerg ikke kan vippes væk fra andenpladsen.

I sidste spillerunde mødes netop Esbjerg og Odense, og det opgør kan måske give en indikation om, hvem der går mest formstærk ind til slutspillet.

• Kvindehåndbold: Odense Håndbold - Ikast Håndbold. Topkamp i kvindeligaen.