Polakker er klar til anden Champions League-finale i træk

Senest Vive Kielce var i Champions League-finalen var sidste år. Her tabte polakkerne til Barcelona. Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters
Polske Vive Kielce er videre til mændenes Champions League-finale i håndbold efter en meget lige kamp mod PSG.

Vive Kielce bliver den anden finalist i mændenes Champions League-finale i håndbold.

Det står klart, efter at polakkerne besejrede Paris Saint-Germain 25-24 i en fyldt Lanxess Arena i Köln ved turneringens Final 4-stævne.

Der var lagt op til en meget lige semifinale, hvor det var svært at udråbe en favorit på forhånd.

Kampens første halvleg levede op til netop det, og de to hold fulgtes ad frem mod pausen med tætte aktioner og to målmænd med nogenlunde lige høje redningsprocenter.

Danske Jannick Green fra PSG kom kortvarigt i aktion i første halvleg, hvor han blandt andet tog et straffekast imod polakkerne.

Vive Kielce gik til pause med en snæver føring på to mål.

Fra anden halvleg kom endnu en dansker i spil, da Henrik Toft Hansen blev skiftet ind i PSG-forsvaret efter et par minutter. Danskeren gjorde under resten af kampen en god figur.

Anden halvleg startede rodet med en overflod af fejl og næsten seks målløse minutter.

Ellers fortsatte det tætte kampbillede fra de første 30 minutter med ind i anden halvleg.

Igen kom Jannick Green i aktion på et par straffekast. Ellers vogtede svenske Andreas Palicka PSG-målet.

Men det lykkedes polakkerne at holde den snævre føring til slutfløjtet.

Det kommer ikke til at gentage sig i år. Tidligere lørdag tabte Barcelona nemlig til tyske Magdeburg i den første semifinale.

Det skete efter en tæt og dramatisk kamp, der endte i straffekastkonkurrence, og hvor flere danskere viste sig at blive afgørende.

Mike Jensen blev dagens mand i skysovs, da han i Magdeburg-målet tog den afgørende bold i straffekastkonkurrencen.

Forinden havde Magdeburgs afgørende bagspiller Michael Damgaard med en heroisk parade sikret forlænget spilletid i den kamp.