Presset U21-landshold slår Nordirland på saksespark

Jens Odgaard afgør kampen mod Nordirland på dette saksespark kort før tid. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fem minutter før tid sikrede Jens Odgaard de danske talenter en 2-1-sejr over Nordirland i EM-kvalifikationen.

På en spektakulær saksesparkscoring fra Jens Odgaard tog et presset dansk U21-landshold torsdag endnu et skridt på vejen mod EM i 2021.

På hjemmebane i Aalborg vandt de danske talenter med 2-1 over Nordirland, så holdet nu har vundet de to første kampe i EM-kvalifikationsgruppen.

Odgaard var kommet på banen efter en times spil, ti minutter efter at de nordirske gæster havde udlignet til 1-1.

Heerenveen-spilleren afgjorde affæren med fem minutter tilbage, da han modtog et indlæg fra højrekanten, lagde bolden op i luften til sig selv, inden han viste akrobatik af høj klasse.

Liggende i græsset kunne den 20-årige indskifter vende sig om og se, at bolden lå inde i netmaskerne.

De danske værter bragte sig foran efter en halv time ved Borussia Mönchengladbach-backen Andreas Poulsen, der var trukket med op i feltet i forbindelse med et hjørnespark.

Bolden blev forlænget og endte hos Poulsen, der viste gode afslutningsevner, da han via overliggeren hamrede den i mål til 1-0.

Nordirlands Jake Dunwoody udlignede til 1-1 efter en lille time på et velplaceret langskud. Målmand Oliver Christensen fik fingrene på, men kunne ikke hindre bolden i at gå i mål.

Selv om danskerne på ingen måde spillede prangende, så kan landstræner Albert Capellas nu notere sig to sejre i EM-kvalifikationsgruppen, efter at holdet tidligere har slået Rumænien.

På mandag kan Capellas spillere overtage førstepladsen, hvis danskerne i et topbrag på udebane formår at slå gruppens førerhold fra Finland.

Det danske U21-landshold har deltaget ved de seneste tre EM-slutrunder. Om to år afholdes EM i Ungarn og Slovenien.