PSG-angriber sørger for drømmedebut til dansk landstræner

Amalie Vangsgaard har nu scoret tre mål i 14 kampe for det danske landshold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
To mål af Amalie Vangsgaard blev udslagsgivende i Danmarks 2-0-sejr over Tyskland i Nations League.

Andrée Jeglertz fik en fornem start på sin tid som landstræner for det danske fodboldlandshold.

Med svenskeren på sidelinjen tog de danske kvinder en stor skalp ved at vinde 2-0 over Tyskland, som sidste år nåede finalen ved EM.

Det kunne Jeglertz særligt takke angriberen Amalie Vangsgaard for. Hun scorede et mål i hver halvleg og blev dagens kvinde i skysovs på et velspillende dansk hold.

Dermed fik Danmark en perfekt start på Nations League, som for første gang spilles for kvinder og blandt andet har OL-billetter på højkant.

Gruppe 3 rummer desuden Island og Wales. Sidstnævnte stifter danskerne bekendtskab med tirsdag, hvor holdene mødes i Cardiff.

Den på papiret sværeste opgave skulle dog lige klares først, og det blev den med bravur.

Tyskland gik ind til kampen som favorit og var også danskerne klart overlegne, da holdene mødtes ved sidste års EM-slutrunde.

Men de dårlige minder var tilsyneladende fortrængt.

I hvert fald gik Danmark energisk til opgaven og kom foran midtvejs i første halvleg, da Vangsgaard første gang satte sig igennem.

Angriberen fra Paris Saint-Germain brugte sin fysik til at skubbe en forsvarsspiller væk og sparke bolden fladt i nettet til 1-0.

Det kunne såmænd også sagtens være blevet til en dansk tomålsføring før pausen, hvis Frederikke Thøgersen og holdkammeraterne havde haft lidt mere koldblodighed foran mål.

Ret skal også være ret. Tyskerne kunne snildt have udlignet kort efter pausen, hvor gæsterne lagde et stort pres på det danske mål.

Sydney Lohmann og Alexandra Popp fik muligheder, men kunne ikke ramme mål.

Det kunne Vangsgaard til gengæld, da hun var på spil igen efter 63 minutter. Sofia Svava satte en perfekt tackling ind i venstre side, og Vangsgaard stod klar til at snuppe den lidt tilfældige bold.

Efter at have afrundet målmanden fik hun netmaskerne til at blafre for anden gang og sørgede for jubel på Viborg Stadion.

Koncentrationen i det danske forsvar forsvandt så småt, i takt med at trætheden satte ind, men buret forblev rent.

Danmark har indledt en ny epoke efter trænerskiftet, og Jeglertz kan næppe være utilfreds med det, han så fredag aften.

• UEFA Nations League: Denmark - Germany