Rayo Vallecano driller igen Barcelona i La Liga

Robert Lewandowski kom på måltavlen, men det var ikke nok til at skaffe FC Barcelona point i udekampen mod Rayo Vallecano. Foto: Pierre-Philippe Marcou/Ritzau Scanpix

Det spanske mesterskab burde ikke komme i fare for FC Barcelona, selv om holdet tabte til Rayo Vallecano.

FC Barcelona er ikke specielt godt kørende for tiden i toppen af den bedste spanske fodboldrække.

Mesterskabet er så godt som hjemme, men Barcelonas resultater er yderst svingende for tiden.

Onsdag aften tabte Barcelona skuffende 1-2 ude til Rayo Vallecano efter en skidt indsats.

Dermed er det blot blevet til en enkelt sejr i de seneste fire ligakampe for Barcelona, der har haft det svært mod netop den modstander i de seneste år.

Trods den ustabile periode fører Barcelona fortsat La Liga med 76 point efter 31 kampe. Der er et hul ned til Real Madrid på andenpladsen på 11 point. Der resterer syv spillerunder.

Real Madrid har tabt to af holdets seneste fire ligakampe, så der er heller ikke ligefrem pres fra ærkerivalen.

Måske kan Atlético Madrid efter onsdagens 3-1-sejr hjemme over Mallorca ende med at blive nærmeste udfordrer til Barcelona.

Atlético Madrid har nu 63 point på tredjepladsen og dermed blot to point op til Real Madrid.

Barcelona leder efter storspillet, som holdet viste i starten af sæsonen i La Liga, hvor især angriberen Robert Lewandowski var i forrygende form.

Polakken kom faktisk på måltavlen til slut mod Rayo Vallecano, men 1-2-reduceringen efter 83 minutter var ikke nok til at skaffe holdet point.

Rayo Vallecano kom foran 1-0 på et mål af kantspilleren Alvaro Garcia efter 19 minutter.

Otte minutter inde i anden halvleg øgede Rayo Vallecanos back Fran Garcia til 2-0.

Med sejren har Rayo Vallecano ikke tabt til Barcelona i de seneste fire ligakampe. Heraf har Barcelona tabt tre og spillet en uafgjort mod den drilske modstander.

Med sejren kan Rayo Vallecano stadig drømme om europæisk fodbold i næste sæson med 43 point efter 31 kampe på en niendeplads.