Schweiz tager guld og bronze i kvindernes VM-styrtløb

29-årige Jasmine Flury vandt VM-guld for første gang i karrieren. Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Jasmine Flury fra Schweiz var hurtigst i kvindernes styrtløb, mens landsmanden Corinne Suter tog bronze.

Schweiz havde lørdag en god dag på løjpen i Méribel ved VM.

To ud af de tre medaljer i kvindernes styrtløb gik til schweizere, da Jasmine Flury vandt guld, og landsmanden Corinne Suter løb med bronzen.

Flury var den bare anden skiløber, som blev sendt afsted, og den tidlige start var tilsyneladende en fordel.

I hvert fald lagde hun sig med det samme i spidsen af konkurrencen i tiden 1 minut og 28,03 sekunder. Det rakte til at vinde den første VM-guldmedalje i karrieren for den 29-årige schweizer.

Østrigeren Nina Ortlieb var femte kvinde ude af startblokken, og hun var 0,04 sekunder fra at vriste Flury af førstepladsen, men endte med sølv.

Løbet blev til gengæld lidt af en skuffelse for de norske deltagere. Bedst placeret blev Ragnhild Mowinckel på en tiendeplads, mens Kajsa Vickhoff Lie endte helt nede på 15.-pladsen.

Det kan have spillet ind, at forholdene langsomt så ud til at blive mere udfordrende.

- Det er lidt frustrerende, men jeg ved ikke, om det er solen, sneen, varmen, eller hvad der spiller ind. Det virker slet og ret, som om det gled dårligere, siger Mowinckel ifølge NTB.

Op til lørdagens løb havde nordmændene ellers vist god form.

Ved fredagens træning var Lie og Mowinckel henholdsvis tredje- og fjerdebedst. Her var Sofia Goggia hurtigst, og italieneren var også blandt favoritterne til styrtløbet.

Men undervejs ramte hun en port med en af sine ski og blev som den eneste kører diskvalificeret. Goggia har derfor stadig sin første VM-guldmedalje til gode.