Sen Kristensen-kasse sender FCK i Champions League

FC København fik søndag en fremragende afslutning på Superligaen, da det lykkedes Ståle Solbakkens mandskab at sikre sig sølvmedaljerne.

Med en sejr på 3-2 over OB skal FCK ud at spille Champions League til efteråret i stedet for FC Midtjylland, der på sidste spilledag dumpede ned på tredjepladsen.

En halvtrist fodboldkamp i Parken blev bragt til live efter en times spil, da stillingen fra Sønderjyske-FC Midtjylland i Haderslev tikkede ind. FCM var kommet bagud 1-2, hvilket pludseligt gav FCK grund til at jagte et mål.

Stillingen var på det tidspunkt 1-1 mellem FCK og OB, efter at FCK-målmand Johan Wiland tidligt i opgøret havde bokset OB foran 1-0 på et slemt drop i forbindelse med et hjørnespark. Lidt senere havde Igor Vetokele udlignet for københavnerne til 1-1.

FC Midtjylland var før sidste spillerunde to point foran FCK, men udviklingen i søndagens kampe gjorde det pludselig muligt for FCK'erne at gå forbi midtjyderne.

Publikum råbte "Attack, Attack, Attack" ned mod banen, og jublen kunne bryde løs stort set med det samme, da Andreas Cornelius headede FCK på 2-1 efter et fremragende indlæg fra Lars Jacobsen på højrekanten.

Festen blandt de godt 17.000 tilskuere på tribunerne fik lov til at vare ved i 20 minutter, men så tog stemningen også et dyk.

Thomas Delaney, der på grund af skader måtte indtage en plads i midterforsvaret, fik ikke sparket bolden ud af farezonen, og så kunne OB's Martin Spelmann udligne for gæsterne.

Publikum forsøgte igen at hive spillerne op, og minsandten om ikke Thomas Kristensen fire minutter før slutfløjt fik det mål, der kan vise sig at være millioner af kroner værd for FCK.

OB-keeper Mads Toppel blev snydt fuldstændigt af Kristensens skud, der ramte en forsvarsspiller på vej mod mål.

I Haderslev lykkedes det i overtiden for Sønderjyske at score til 3-1, hvilket betyder, at FC Midtjylland må nøjes med bronze.