Silkeborg afværger Sønderjyskes kupforsøg i pokalen

Silkeborg-spillerne kan ånde lettede op efter at have flirtet med uventet pokalexit. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sønderjyske indhentede Silkeborgs 2-0-føring fra det første opgør, men Silkeborg svarede tilbage og vandt 3-2.

Superligaklubben Silkeborg er klar til semifinalerne i pokalturneringen, men holdets samlede sejr på 5-2 over 1.-divisionsklubben Sønderjyske var ikke så komfortabel, som cifrene antyder.

I torsdagens returkamp i Silkeborg vandt hjemmeholdet 3-2, men ved pausen førte de undertippede gæster med 2-0 og havde uventet udlignet i det samlede kvartfinaleregnskab. Silkeborg svarede dog stærkt tilbage med en forrygende anden halvleg.

På forhånd var der ellers ikke lagt op til spænding. Superligaklubben havde vundet 2-0 i Haderslev, og hjemme på eget kunstgræs har silkeborgenserne for vane at være i kontrol.

Sønderjyderne viste dog hurtigt, at de også behersker at spille på plastikunderlaget.

Efter 25 minutters spil måtte Silkeborg-keeper Nicolai Larsen diske op med en stor redning, da Maxime Soulas fik lov til at heade på mål fra nært hold.

Målmanden skal dog ikke roses for sit indgreb en håndfuld minutter senere. Nicolai Larsen burde have grebet et indlæg, men tabte i stedet bolden foran Jose Gallegos, der spillede Orri Oskarsson fri til en let scoring.

Fire minutter senere blev gæsternes føring fordoblet, og det samlede regnskab blev udlignet.

Oliver Sonne var uheldig, da han med et glidende forsøg på en blokering endte med at rette Orri Oskarssons indlæg af, så bolden snød Nicolai Larsen og trillede i mål til en sønderjysk 2-0-føring.

Selvmålsskytten Sonne fik revanche syv minutter efter pausen. Han sendte et fladt indlæg ind midt for mål, og selv om der ikke var en Silkeborg-spiller i miles omkreds, stressede Marc Dal Hende så meget, at hans unødvendige forsøg på en blokering endte med et selvmål.

Så var Silkeborg i gang. I de følgende minutter fulgte kæmpe chancer til Søren Tengstedt og Tonni Adamsen, men på forunderlig vis blev de brændt.

De to syndere foran mål skulle få deres hævn. Det var nemlig Adamsen, der spillede Tengstedt fri til 2-2-udligningen i det 66. minut.

Sønderjyderne så sensationen fordufte, og den absolut sidste spænding blev fjernet tre minutter senere, da 19-årige Alexander Busch headede Silkeborg i front efter en indstuderet hjørnesparkskombination.

• DBU Pokalen: Silkeborg IF - SønderjyskE