SMADRER RUMÆNERE - NFH I EUROPÆISK FINAL4

Kæmpe jubel i Arena Næstved. NFH er videre til European Leagues Final4-stævne

NÆSTVED, FOLKETIDENDE: I ren ren magtdemonstration er kvalificerede NFH sig for kort tid siden til sit første europæiske Final4-stævne efter en storsejr på 38-29 over rumænske Ramnicu Valcea, der havde vundet det første opgør i Rumænien med tre mål.

Allerede fra start stod det lysende klart at NFH havde tænkt sig at vende op og ned på det billede, der var skabt efter den første kamp i Rumænien.

Lynhurtigt kom værterne foran med tre mål, men de rumænske gæster var ikke sådan at ryste af, og de fik igen kontakt og udlignede til 8-8 efter et kvarter.

Men tålmodigheden blev afgørende NFH, der aldrig gik i panik, og de igen fik skabt en føring på et par mål med hurtige kontrastød, der var gift for det lidt tungere rumænerne, der i sær halsede efter en forrygende spillende Elma Halilcevic, der spænede op af sidelinjen og var særdeles effektiv.

Pauseføringen lød på 17-14 og det var absolut spiseligt i forhold til det samlede resultat, hvor NFH med de tre måls forspring havde udlignet udfaldet fra den første kamp.

Hjemmeholdet havde dog yderligere et tempo i posen og da først anden halvleg blev fløjtet op, kom NFH ud med enorm styrke, der sendte Valcea fuldstændig skakmat.

På de første syv minutter havde NFH bragt sig foran med 23-15 og derfra var der tale om klasseforskel.

Cecilie Greve fik fat i målet og med brilliant angrebsspil igen styret af rutinerede Kristina "Mulle" Kristiansen blev samtlige spillere sat i positioner, så de kunne komme til fornuftige afslutninger.

Foran med ti scoringer med med ti minutter tilbage vidste alle, inklusiv de næsten 2.500 tilskuere i Arena Næstved, hvor det bar hen. Nemlig hele vejen til Graz i Østrig, hvor European League Final4 spilles midt i maj.

De øvrige deltagere er Ikast og de to tyske Bundesliga-hold Thüringer og Dortmund.

Der er lodtrækning til semifinalerne på tirsdag.