Spansk storhold fælder AG København

AG København tabte ude til Ademar Leon i Champions Leagues gruppespil. Det var danskernes første nederlag.

Det var tæt på, men AG København tabte 26-28 på udebane til det spanske storhold Ademar Leon. Det var det danske mesterholds første nederlag i turneringen.

Danskerne brændte for mange chancer og lavede for mange fejl i løbet af kampen til at få point med hjem fra Spanien.

Ademar Leon begyndte som lyn og torden, og spanierne kom foran 4-0 efter knap 10 minutter, hvor AG København ikke evnede at score.

Men det danske mesterhold kom stærkt tilbage på 4-4 via to scoringer af stregspiller René Toft Hansen og to af stjernen Mikkel Hansen.

Sådan gik det lidt frem og tilbage, inden Ademar Leon skruede tempoet op i slutningen af halvlegen, som endte 14-12 til spanierne.

Målmand Kasper Hvidt og træner Magnus Andersson blev i øvrigt begge hædret i pausen af kampen til stor jubel hos de spanske tilskuere. De har begge en fortid i den spanske klub.

I anden halvleg begyndte Ademar Leon igen klart bedst, og AG København kom hurtigt bagud 16-22, inden danskerne vågnede lidt op.

Især AGK-stortalentet Mads Larsen kom i anden halvleg ind og spillede en afgørende rolle i AG Københavns comeback med adskillige vigtige scoringer.

AG København var kun bagud med et enkelt mål to minutter før slutfløjt, men ved stillingen 26-25 til Ademar Leon trak spanierne fra med to hurtige scoringer.

AG København havde vundet de tre foregående kampe i Champions League, og danskerne var det eneste ubesejrede hold i gruppe D.

Det er AG København ikke længere, men danskerne er stadig godt med i toppen af gruppen, hvor de fire bedste hold går videre.

Skuffende EM-start: Danmark smider føring