Sprudlende FCN klipper igen Hobro på kunstgræsset

FC Nordsjælland tilkæmper sig et straffespark i opgøret mellem FCN og Hobro i Superligaen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

For femte gang af fem mulige vandt FCN over Hobro i egen hule med en 2-1-sejr i 3F Superligaens ottende runde.

FC Nordsjælland vandt lørdag eftermiddag sin femte sejr på hjemmebane ud af fem mulige mod Hobro, da de to klubber udspillede en chancerig duel på kunstgræsset i Farum. Kampen endte 2-1 til værterne.

For begge hold var det ottende kamp i denne 3F Superliga-sæson, og som historien foreskrev det, så fik Hobro det umådelig svært i lørdagens kamp, hvor FCN-sejren kunne have været større.

FCN var gennem første halvleg meget afklaret både offensivt og defensivt, hvor særligt offensiven sprudlede med etablerede angreb og lynhurtige kontraer ved kanterne Isaac Atanga og Ibrahim Sadiq.

Sidstnævnte spillede en stor kamp og var kilde til megen uro hos Hobro. Han kom frem til mange chancer, men skarpheden udeblev.

Skarp var til gengæld 18-årige Jacob Steen Christensen, som efter 28 minutter flot sparkede FCN på 1-0 på et langskud - scoringen var tilmed FCN-spillerens første i seniorkarrieren.

Kort efter diskede Hobro-topscoreren Pål Alexander Kirkevold op med et forrygende mål til 1-1, da han spottede, at FCN-keeper Nicolai Larsen var ude af sit mål.

Ti meter fra midten sparkede den store nordmand derfor på sin førsteberøring, og den afslutning ramte han så godt, at Larsen var uden chance for at stoppe udligningen i at ryge i mål.

FCN fortsatte sit pres frem mod pausen, og velspillende Sadiq fremtvang et straffespark i første halvlegs overtid, som midtbanen Mohammed Kudus køligt lagde i mål til 2-1.

I kampens anden halvleg var FCN igen spilstyrende, og værterne var flere gange få centimeter fra at komme yderligere foran i begyndelsen af halvlegen.

Som uret tikkede, kom Hobro længere frem på banen, og Kirkevold var klart farligste Hobro-mand.

Med både soloaktion og en afslutning i feltet viste nordmanden tænder, men han manglede begge omgange heldet til at udligne FCN's føring.

På trods af et større Hobro-pres til sidst, endte kampen 2-1 til FCN, som dermed er på 13 point efter otte runder. Hobro noterer sig sit andet nederlag i sæsonen og er nu på otte point.

• Superliga: FC Nordsjælland - Hobro IK