Odense cruiser mod semifinalen med ny slutspilssejr

Odense (i orange) slog Viborg onsdag aften. (Arkivfoto). Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Odense Håndbold viste svaghedstegn i starten, men skruede op for tempoet og vandt 29-26 over Viborg.

Det forsvarende mesterhold i Kvindeligaen, Odense Håndbold, havde en svær start på onsdagens slutspilskamp mod Viborg HK på hjemmebane. Men Odense skruede op for tempoet efter pausen og vandt 29-26.

Med sejren har Odense, der har slæbt to point med over fra grundspillet, seks point i toppen af gruppe 1. Viborg og Nykøbing Falster følger efter med henholdsvis to og et point. Aarhus United ligger sidst.

De to bedste hold fra gruppen går videre til semifinalerne.

Fynboerne, der manglede landsholdsspillerne Althea Reinhardt og Mie Højlund, kæmpede med at finde takten og leverede et hav af tekniske fejl.

Omvendt kom Viborg godt fra land og bragte sig foran 8-6, inden Odense skruede op for tempoet og scorede fire gange i træk. Spændingen i kampen var fuldstændig intakt efter første halvleg, der endte uafgjort 13-13.

Med tre Viborg-afslutninger på træværket i streg havde Odense held med at trække fra og bragte sig foran 20-16 kort efter pausen.

Viborg havde problemer med at finde rytmen i angrebet, mens Odense-forsvaret stod mere kompakt.

Samtidig leverede Martina Thörn flere gode redninger i hjemmeholdets mål, og Odense havde derfor ingen problemer med at holde føringen mod slutningen.

Hjemmeholdets Dione Housheer stod for otte mål i kampen, hvilket var flest af alle.

Samtidig med kampen i Odense gennembankede Ikast på hjemmebane Silkeborg-Voel 34-22 i gruppe 2. Midtjyderne lagde låg på spændingen allerede i første halvleg, hvor holdet bragte sig foran med ni mål.

Nogenlunde samme kampbillede forsatte efter pausen. Udeholdet kom en smule bedre med, men der var aldrig nogen tvivl om, at Ikast ville hive en stensikker sejr hjem. Trods resultatet fik Silkeborgs Eira Aune vist sig positivt frem og blev kampens topscorer med syv fuldtræffere.

Efter to sejre i slutspillet har Ikast, der har slæbt et point med fra grundspillet, fem point i toppen af gruppe 2, hvor onsdagens modstander agerer bundprop efter to nederlag.

Team Esbjerg har mulighed for at overhale Ikast, når holdet fredag møder København.

• Kvindehåndbold: Odense Håndbold - Team Esbjerg