Annonce
Sport

STORKAMPENE STÅR I KØ FOR NFH

NFH skal i aften have styr på den tidligere landsholdsspiller Stine Jørgensen (sort), der her forsøger at stoppe Sofie Flader i de to klubbers første møde i denne sæson. Arkivfoto: Ingrid Riis
Det lokale håndboldflagskib på kvindesiden kan i aften sikre sig en fjerdeplads i Håndboldligaens grundspil med en sejr over København.

NYKØBING: - Da vi tabte på hjemmebane til Horsens for en måned siden, da havde jeg meget gerne solgt den for den situation, vi står i nu. Jeg havde ærlig talt ikke troet at det blev en mulighed, siger NFH-træner Jakob Larsen før aftenens sidste spillerunde i grundspillet, hvor "Slaget om Østdanmark" mod København løber af stablen i Frederiksberg-Hallen.

Det, den gode NFH-træner hentyder til, er, at holdet af egen kraft og uden at skele til andre resultater selv kan afgøre deres skæbne i forhold til, om de vil have det ene vigtige point med over i medalje-slutspillet, som en fjerdeplads i grundspillet udløser.

Det prekære i aften er dog, at København også meget gerne vil have fat i den fjerdeplads, som københavnerne inden i aften sidder på, så det er med andre ord en direkte duel om den eftertragtede placering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Revanche til gode

NFH tabte det første opgør mod København i januar med 28-32 på hjemmebane efter en rædselsfuld første halvleg, og dengang lå det i kortene, at NFH, hvis du skulle have en mulighed for at ende foran København i det samlede regnskab, skulle vinde aftenens returkamp med fem mål for at være bedst indbyrdes i tilfælde af pointlighed.

Men den teori blev udvisket sidste onsdag, da København kun fik uafgjort 25-25 mod Aarhus United, så de to mandskaber kan ikke slutte med lige mange point i tabellen, da København har 29 point, mens NFH inden aftens kamp står noteret på 28 point.

Det skal dog nævnes, at begge hold kan blive sorteper i kampen om fjerdepladsen, hvis aftenens opgør ender uafgjort, samtidig med at Viborg HK hjemme slår Horsens. Så smutter Viborg op på fjerdepladsen, men det scenarie er der ikke mange, der tror på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt er på spil

- Kan man ønske sig mere end en fyldt hal i sidste spillerunde, hvor alt er på spil, spørger Jakob Larsen forud for kampen, der vil kræve enorme ressourcer af NFH, der i modsætning til København også har europæiske kampe at tænke på og så sent som i søndags kom hjem fra udebanekampen mod rumænske Valcea.

- Det har selvfølgelig kostet nogle kræfter, men de havde mandagen til at komme sig, da de havde fri fra træning, og så har vi haft en træning i går, hvor jeg synes, at alle så klar ud, lyder de optimistiske toner fra Jakob Larsen, der brugte fridagen i mandags på at finde videoklip med Københavns helt store profil - den tidligere landsholdsanfører Stine Jørgensen - der banker mål ind på stribe i øjeblikket.

- Det er klart deres bedste spiller, og hende skal vi selvfølgelig holde et vågent øje med. Hun har spillet en fantastisk sæson og er hovedårsagen til, at de har gjort det så godt, fastslår Jakob Larsen, der også har forberedt sit mandskab på den 5:1-formation i københavnernes forsvar, som snød NFH i den seneste kamp og bragte dem i store problemer.

- De må gerne komme i 5:1-forsvar. Det har vi modtræk imod, understreger NFH-træneren, der kan forvente maksimal opbakning fra de NFH-fans, der må lukkes ind i den udsolgte arena.

Der er kampstart kl. 19:00, og Radio SydhavsØerne sender naturligvis direkte fra dramaet i Frederiksberg-Hallen.

  • FC
    NFH skal i aften have styr på den tidligere landsholdsspiller Stine Jørgensen (sort), der her forsøger at stoppe Sofie Flader i de to klubbers første møde i denne sæson. Arkivfoto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

NFC fik igen store klø

Sport

Direktør jubler: Den vildeste og største på Lolland-Falster

Annonce
Annonce
Kultur

Kendt tv-vært har store ambitioner på Lolland-Falster - men har ét stort problem

112

Blitz, blitz, blitz: Travl dag for politiets fartkontrol

Sport

NFC fik igen store klø

Indland

Dræbte kone med kniv og håndvægt: Dømt til anbringelse

Lolland

Købmand trækker sig: Har ikke tid

Lolland

Nu er den rejst: - Det er da rart. Jeg glæder mig til at blive færdig

Lolland

Lollandske børn går sultne i seng

Guldborgsund

Henter hjælp hos ekspert: Lokal bævers fremtid afgøres i løbet af et par uger

Sport

Direktør jubler: Den vildeste og største på Lolland-Falster

112

Dommer fængsler 15-årig i drabssag fra Husum - men ikke for drab

Sport

Den voldsomt onde ånd kommer til Nykøbing

Lolland

Tine sagde farvel til sosu-jobbet for at åbne egen klinik

112

Mand gik amok og slog politibetjent

Vejret

Weekendvejret på LF: Stort set tørt og varmest mod vest

112

Korsør-sagen: 15-årig pige fundet med strips om hænderne

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Havne-rådhuset: Direktør har 10 konkurser på CV’et

Politik

Vil erstatte den danske krone med euroen

Lolland

Forsinket færge udløser nødplan

Sport

Malte Ebert udgiver Danmarks officielle EM-sang

Lolland

Kommune på jagt efter drøvtyggende hjælp

Indland

Slut med notifikationer i hobetal på Aula

Kultur

Over 35 millioner afspilninger: Lokal musik-producerer har international succes