Annonce
Sport

STORKAMPENE STÅR I KØ FOR NFH

NFH skal i aften have styr på den tidligere landsholdsspiller Stine Jørgensen (sort), der her forsøger at stoppe Sofie Flader i de to klubbers første møde i denne sæson. Arkivfoto: Ingrid Riis
Det lokale håndboldflagskib på kvindesiden kan i aften sikre sig en fjerdeplads i Håndboldligaens grundspil med en sejr over København.

NYKØBING: - Da vi tabte på hjemmebane til Horsens for en måned siden, da havde jeg meget gerne solgt den for den situation, vi står i nu. Jeg havde ærlig talt ikke troet at det blev en mulighed, siger NFH-træner Jakob Larsen før aftenens sidste spillerunde i grundspillet, hvor "Slaget om Østdanmark" mod København løber af stablen i Frederiksberg-Hallen.

Det, den gode NFH-træner hentyder til, er, at holdet af egen kraft og uden at skele til andre resultater selv kan afgøre deres skæbne i forhold til, om de vil have det ene vigtige point med over i medalje-slutspillet, som en fjerdeplads i grundspillet udløser.

Det prekære i aften er dog, at København også meget gerne vil have fat i den fjerdeplads, som københavnerne inden i aften sidder på, så det er med andre ord en direkte duel om den eftertragtede placering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Revanche til gode

NFH tabte det første opgør mod København i januar med 28-32 på hjemmebane efter en rædselsfuld første halvleg, og dengang lå det i kortene, at NFH, hvis du skulle have en mulighed for at ende foran København i det samlede regnskab, skulle vinde aftenens returkamp med fem mål for at være bedst indbyrdes i tilfælde af pointlighed.

Men den teori blev udvisket sidste onsdag, da København kun fik uafgjort 25-25 mod Aarhus United, så de to mandskaber kan ikke slutte med lige mange point i tabellen, da København har 29 point, mens NFH inden aftens kamp står noteret på 28 point.

Det skal dog nævnes, at begge hold kan blive sorteper i kampen om fjerdepladsen, hvis aftenens opgør ender uafgjort, samtidig med at Viborg HK hjemme slår Horsens. Så smutter Viborg op på fjerdepladsen, men det scenarie er der ikke mange, der tror på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt er på spil

- Kan man ønske sig mere end en fyldt hal i sidste spillerunde, hvor alt er på spil, spørger Jakob Larsen forud for kampen, der vil kræve enorme ressourcer af NFH, der i modsætning til København også har europæiske kampe at tænke på og så sent som i søndags kom hjem fra udebanekampen mod rumænske Valcea.

- Det har selvfølgelig kostet nogle kræfter, men de havde mandagen til at komme sig, da de havde fri fra træning, og så har vi haft en træning i går, hvor jeg synes, at alle så klar ud, lyder de optimistiske toner fra Jakob Larsen, der brugte fridagen i mandags på at finde videoklip med Københavns helt store profil - den tidligere landsholdsanfører Stine Jørgensen - der banker mål ind på stribe i øjeblikket.

- Det er klart deres bedste spiller, og hende skal vi selvfølgelig holde et vågent øje med. Hun har spillet en fantastisk sæson og er hovedårsagen til, at de har gjort det så godt, fastslår Jakob Larsen, der også har forberedt sit mandskab på den 5:1-formation i københavnernes forsvar, som snød NFH i den seneste kamp og bragte dem i store problemer.

- De må gerne komme i 5:1-forsvar. Det har vi modtræk imod, understreger NFH-træneren, der kan forvente maksimal opbakning fra de NFH-fans, der må lukkes ind i den udsolgte arena.

Der er kampstart kl. 19:00, og Radio SydhavsØerne sender naturligvis direkte fra dramaet i Frederiksberg-Hallen.

  • FC
    NFH skal i aften have styr på den tidligere landsholdsspiller Stine Jørgensen (sort), der her forsøger at stoppe Sofie Flader i de to klubbers første møde i denne sæson. Arkivfoto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet