Stort comeback afværger nyt pointtab for Hvidovre

Lirim Qamili blev matchvinder for Hvidovre, som balancerede på randen af endnu et pointtab. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
FC Helsingør var foran 2-0 i Hvidovre, men oprykningsfavoritterne kom tilbage og vandt kampen 3-2.

I første runde af oprykningsspillet i fodboldens 1. division dummede Hvidovre sig gevaldigt, da man formøblede en 2-0-føring og tabte 2-3 i Næstved.

Søndag var oprykningsfavoritterne tæt på endnu et pointtab, men med en identisk præstation, som Næstved præsterede i sidste weekend, sikrede Hvidovre de tre point med en 3-2-sejr mod FC Helsingør.

Sidstnævnte var foran 2-0 efter bare 25 minutter, men det lykkedes Hvidovre at vende det hele på hovedet.

Det betyder, at holdet kravler op på 47 point, tre point efter førerholdet Vejle, som har en kamp til gode. Nok så væsentligt er der nu ni point ned til Sønderjyske på den tredjeplads, som ikke giver oprykning.

Gæsterne var bedst spillende fra start, og allerede efter 13 minutter sendte Callum McCowatt nordsjællænderne i front. Han var hurtigt over en dårlig clearing i feltet.

Midtvejs i halvlegen var den gal igen i oprykningsaspiranternes forsvar. Helsingør fik god plads, og med et præcist indlæg fra Jacob Schoop blev Sterling Yateke sat op til hovedstødsscoring.

Scoringen vækkede Hvidovre en smule, men det var først i de sidste ti minutter inden pausen, at holdet for alvor blev farlige.

Matti Olsen stangede et hjørnespark ind til 1-2 og skabte fornyet tro i Hvidovre-lejren.

Den tro blev taget med ind i anden halvleg. Inden der var spillet en time havde Marcus Lindberg bragte balance på måltavlen.

Hvidovre var bedst efter pausen og trykkede på, men det var som om, gassen var ved at gå af ballonen i de sidste ti minutter.

Det duftede af pointdeling, men fem minutter før tid kom en velspillende Lirim Qamili først på en ripost tæt under mål og gjorde sig selv til matchvinder.

I nedrykningsspillet tog FC Fredericia en vigtig sejr ude over Fremad Amager. Det betyder, at østjyderne nu er fire point foran netop Fremad Amager, der ligger lige på den forkerte side af nedrykningsstregen.

Bundproppen Nykøbing FC var på vej til tre vigtige point hjemme mod HB Køge, men Daniel Aggers tropper leverede et comeback endnu større end Hvidovres.

Falstringerne var foran 3-1 indtil kampens 73. minut. Så brændte HB Køge banen af og sikrede med fire scoringer en sejr på 5-3.

• B.O. Skive Folkeblad: 1. division, Hvidovre IF - Skive IK