Team Esbjerg og Odense fortsætter parløb i ligatoppen

Julie Bøe Jacobsen (til venstre) og Kristine Breistøl havde sammen med resten af Team Esbjerg-holdet ingen problemer med at besejre Horsens onsdag aften. (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Det blev onsdag aften til favoritsejre for Team Esbjerg og Odense i den bedste danske håndboldrække.

Som de eneste hold er Team Esbjerg og Odense Håndbold uden pointtab i den bedste danske håndboldrække for kvinder.

Og sådan fortsatte det onsdag aften, hvor Team Esbjerg vandt med hele 42-24 hjemme over Horsens, mens Odense på udebane besejrede Viborg HK med de overbevisende cifre 40-28.

Resultaterne betyder, at Odense og Team Esbjerg topper kvindeligaen med ti point efter de første fem ligakampe af sæsonen.

Der blev spillet en turnering i dart på Team Esbjergs normale hjemmebane, så holdet var forvist til en ny midlertidig hjemmearena i Varde.

Måske var det med til at give Horsens en lille fordel i starten af kampen, hvor udeholdet fulgte godt med. Det stod kun 16-14 ved pausen til Team Esbjerg.

Dermed var der lagt op til spænding i anden halvleg, men den forsvandt hurtigt, da Team Esbjerg satte tingene på plads med 13 mål i træk i det første kvarter af anden halvleg.

Jesper Jensen, cheftræner for Team Esbjerg, så plads til forbedringer i første halvleg.

- Vi følte, at der var mange gode ting, men at vi havde det med at slippe koncentrationen og lavede tekniske fejl og gik væk fra nogle aftaler i forsvaret.

- Grundtingene var gode i første halvleg, men vi manglede måske lige at beskytte den føring, som vi havde. Det var især i angrebet, hvor vi sløsede nogle gange, siger Jesper Jensen til klubbens hjemmeside.

De 13 mål i træk i anden halvleg gav Team Esbjerg en føring på 29-14, så Jesper Jensen gav den 18-årige back Luciano Rebelo debut. Portugiseren kvitterede med tre mål i slutfasen og flere gode detaljer.

- Det var en flot debut. Nu håber jeg ikke, at hele omverdenen tænker, at hun skal ind at revolutionere det hele.

- Det var en fin kamp, men der venter stadig rigtig meget arbejde for hende for at nå helt op på topniveau, som vi gerne vi spille på, siger Jesper Jensen.

Også Ikast tog en favoritsejr på 33-30 hjemme over Skanderborg onsdag aften. Ikast er placeret på tredjepladsen med otte point for fem kampe.

Det blev også til en enkelt overraskelse onsdag, da Silkeborg-Voel vandt 33-30 hjemme over København Håndbold. Silkeborg-Voel har seks point på ligaens femteplads.

I onsdagens sene kampe vandt Sønderjyske 33-18 ude over Ajax København, mens Nykøbing Falster sejrede 35-27 ude over Ringkøbing.

• Kvindehåndboldkampen mellem Team Esbjerg og Nykøbing F. Håndbold i Blue Water Dokken i Esbjerg søndag den 3. september 2023.