Team Esbjerg tager fjerde sejr over Ikast på tre uger

Team Esbjerg kunne endnu en gang fejre en sejr over rivalerne fra Ikast. Det blev søndag til den fjerde Team Esbjerg-sejr ud af fire mulige mod Ikast på lidt under tre uger. (Arkivfoto). Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

I novembers føljeton mellem Team Esbjerg og Ikast, der har mødt hinanden fire gange, vandt vestjyderne igen.

Lige nu er Team Esbjergs håndboldkvinder bare bedre end Ikast. Det må være konklusionen efter fire sejre ud af fire mulige på under tre uger.

Team Esbjerg vandt søndagens indbyrdes Champions League-opgør over Ikast med cifrene 37-33.

I de fire kampe i november har Team Esbjerg vundet 28-22 i pokalen, 30-22 i ligaen og 35-34 i sidste uges Champions League-opgør.

Set over hele 2023 har Team Esbjerg nu vundet samtlige syv indbyrdes opgør over Ikast på tværs af alle turneringer. Så esbjergenserne er lidt af en ond ånd for Ikast.

I første halvleg af søndagens kamp var Ikast godt med i størstedelen af tiden. Holdene fulgtes pænt ad frem til stillingen 14-14.

Men i de sidste minutter af første halvleg gik det galt for Ikast, som efter et par tekniske fejl og brændte chancer indkasserede fire mål i træk.

Dermed kunne Team Esbjerg lige pludselig gå til pause med en solid føring på 18-14.

Især Team Esbjergs bagspillere Nora Mørk og Kristine Breistøl sprudlede i offensiven, og den norske landsholdsduo blev ved med at gøre ondt på Ikast-forsvaret.

Nora Mørk fordelte spillet godt, mens Breistøl bragede boldene i mål fra alle mulige positioner.

I anden halvleg nåede Breistøl op på 12 mål og blev kampens suveræne topscorer.

Team Esbjerg kom foran 30-23 ved Michala Møller, og Ikast fik et bjerg at bestige.

For Ikast scorede Ingvild Bakkerud ni mål, mens Emma Friis bidrog med syv kasser fra fløjen.

I slutfasen fik Ikast reduceret til både 31-33 og 32-34, men tættere på kom udeholdet ikke.

Med sejren topper Team Esbjerg gruppe B med 14 point efter otte kampe. Ikast har ti point på tredjepladsen. Franske Metz har på andenpladsen 12 point.

De to bedste hold går direkte videre til kvartfinalerne, mens nummer tre til seks skal ud i knockoutkampe for at nå samme stadie.

Det var den sidste kamp for både Team Esbjerg og Ikast inden VM på hjemmebane i december.

• CL kvindehåndebold: Ikast Håndbold - Team Esbjerg