Team Esbjerg ydmyger forsvarende mester i slutspillet

Nykøbing Falster-spilleren Anna Lagerquist forsøger en afslutning i tæt nærkamp med Team Esbjergs Vilde Mortensen Ingstad i den første kamp i kvindernes slutspil. Foto: Scanpix/Niels Husted

Team Esbjerg kom blæsende fra start og så sig aldrig tilbage i onsdagens sejr hjemme over Nykøbing Falster.

Nykøbing Falsters håndboldkvinder fik en skidt start på slutspillet, da det forsvarende mesterhold tabte med 23-28 ude til Team Esbjerg.

Sejren betyder, at Team Esbjerg overhaler Nykøbing Falster i slutspillets gruppe 1.

Team Esbjerg kom over i slutspillet med nul point, men holdet har nu høstet to point efter den første kamp.

Nykøbing Falster tog et enkelt point med over i slutspillet og daler ned på tredjepladsen.

Det endte med en sejr på fem mål til Team Esbjerg, men der var generelt tale om en ensidig og spændingsforladt kamp, hvor Nykøbing Falster blev udstillet fra næsten start til slut.

Team Esbjerg kom flyvende fra start og foran 6-2, og Nykøbing Falster kom ikke på noget tidspunkt tæt på sejren.

Hjemmeholdet øgede føringen til 12-6, men Nykøbing Falster nåede at få pyntet lidt på resultatet og reducerede til 12-16 inden pausen.

I anden halvleg nåede Nykøbing Falster aldrig at være tættere på end fire mål bagud.

Tværtimod udbyggede Team Esbjerg føringen til 25-16, og lidt senere gjorde hjemmeholdets Ida Bjørndalen det til 27-18 med sin ottende scoring i kampen.

Den norske landsholdsspiller tog generelt meget ansvar inde på banen og blev kampens topscorer med otte mål.

Team Esbjergs Vilde Mortensen Ingstad var lettet over at indlede slutspillet på den måde.

- Det er vigtigt og en god følelse at få sejren. Vi stod mega godt i forsvaret, og vi vandt kampen i første halvleg.

- Vi skal bare vinde alle kampene, så går det fint, og nu er vi godt i gang, siger Vilde Mortensen Ingstad til TV2 Sport.

I den anden kamp i gruppen vandt København Håndbold senere onsdag aften 30-22 ude over Randers HK.

Københavnerne, der tog to point med over i slutspillet, fører nu gruppen med fire point.

Team Esbjerg har på andenpladsen to point, Nykøbing Falster har et point på tredjepladsen, mens Randers indtager sidstepladsen uden point.

• Kvindehåndbold slutspil: Team Esbjerg - Nykøbing F.