Thomas Franks sprudlende tropper tryner Liverpool

Brentford-angriberen Yoane Wissa (til venstre) krammer sin cheftræner, Thomas Frank, efter holdets mål til 2-0. Foto: Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Brentford udstillede svaghederne i Liverpools forsvar, da Thomas Franks tropper vandt 3-1 i Premier League.

Liverpool fik noget at se til, da Jürgen Klopps mandskab var på besøg hos danskerklubben Brentford i den engelske Premier League mandag aften.

Det endte med en fornem sejr på 3-1 til Brentford, der i store perioder af kampen kontrollerede og dominerede begivenhederne.

Med nederlaget er Liverpool placeret på en skuffende sjetteplads med 28 point efter 17 kampe. Brentford er lige efter Liverpool på en syvendeplads med to point færre for en kamp mere.

Fire danskere var med fra start hos Brentford, da træner Thomas Frank havde valgt Mathias "Zanka" Jørgensen, Mads Roerslev, Christian Nørgaard og Mathias Jensen. Mads Bech Sørensen kom ind i tillægstiden.

Brentford kom foran 1-0 efter 18 minutter, da Liverpool-stopperen Ibrahima Konate blev noteret for et selvmål.

Fem minutter før pausen øgede Brentford-angriberen Yoane Wissa til 2-0 efter et perfekt oplæg fra Mathias Jensen.

Thomas Franks tropper havde stor ære af første halvleg, da de pressede Liverpool til det yderste.

Brentford havde faktisk bolden i nettet to gange yderligere i første halvleg, men de blev annulleret.

Klopp virkede som en mand, der var utilfreds med tingenes tilstand i første halvleg og foretog en tredobbelt udskiftning i pausen.

Ud røg anfører Virgil van Dijk, Harvey Elliott og Konstantinos Tsimikas, mens Naby Keita, Andy Robertson og Joel Matip kom ind.

Det hjalp på spillet, og Liverpool havde en helt anden indstilling og attitude i anden halvleg. Det blev også belønnet med et mål.

Lidt over fem minutter inde i anden halvleg headede Alex Oxlade-Chamberlain reduceringen til 1-2 i nettet på et oplæg fra Trent Alexander-Arnold.

Det var Oxlade-Chamberlains kamp nummer 100 for Liverpool, og han havde ikke scoret et mål i næsten et år.

Brentford blev sat under yderligere pres, men Liverpool magtede ikke at omsætte spil og chancer til flere mål.

I stedet scorede Brentford i den anden ende efter 84 minutter, da midtbanespilleren Christian Nørgaard klogt sendte en bold i dybden.

Konate var ikke i stand til at håndtere bolden og faldt på numsen, mens indskiftede Bryan Mbeumo takkede for gaven ved at sparke 3-1-målet i nettet.

Ydmygelsen af Liverpool var en realitet.