Tophold tæt på bommert

Selv om Maribo førte 2-0 til pausen og var en mand i overtal, var topholdet tæt på at dumme sig mod formsvage VB Lolland.

LF-serien, fodbold:

Maribo - VB Lolland: 2-1 (2-0).

Mål: 1-0 (36. min.) Freddy Nielsen, 2-0 (41. min.) Thomas W. Pedersen, 2-1 (63. min.) Michael Jensen.

Udvisning: Martin Petersen, VB Lolland - gult-rødt (45. min.).

Advarsler: Thomas W. Pedersen, Maribo. Patrick Hansen, VB Lolland.

Dommer: Adam Dreyer-Sulcs, Toreby - ok.

Tilskuere: 50 på Maribos anlæg.

Maribo - Var vi i overtal i anden halvleg? Det så mere ud, som de var en mand mere, sagde Maribo-træner Claus Rossing sarkastisk og småirriteret.

Hans mandskab - rækkens tophold - havde netop været snublende nær at smide point mod efterårets pointmæssigt svageste modstander, VB Lolland. Og det endda på trods af, at Maribo var foran 2-0 ved pausen og stod foran 45 minutter i overtal!

Men gæsterne knoklede friskt på og havde fortjent at få deres første point i efteråret. Maribo sjoskede nemlig underligt umotiverede rundt i anden halvleg.

Træneren samlede sine spillere lige efter slutfløjtet og gav dem en opsang, der kunne høres.

- Det var ikke ret godt, hvad vi leverede. Det er desværre typisk for fodbolden på Lolland-Falster, at man tror, det hele går af sig selv, fordi man spillede godt forleden (mod B.1921, red.). VB Lolland havde fortjent at få point, mente Claus Rossing.

Han måtte til slut prise sig lykkelig for de to træffere, hans mandskab satte ind før pausen. Freddy Nielsen dundrede bolden op i hjørnet til 1-0 på en halvflugter efter 36 minutter. Fem minutter senere tørrede Thomas W. Pedersen VB Lolland-forsvaret og lagde bolden køligt i nettet til 2-0.

I halvlegens sidste minut kom Maribo i overtal. Martin Petersen fik gult for en hård tackling og valgte mystisk at gribe ud efter dommerens arm, da han så det gule kort. Den dumhed gav fortjent march-ordre.

Måske blev det begivenheden, der gjorde, at VB Lolland ikke fik point.

- Vi savnede kræfter til det sidste pres i slutfasen. Det koster at spille 45 minutter i undertal, sagde træner Thomas Bermannsen, der var godt tilfreds med sine spilleres indsats.

Med lidt mere skarphed i afslutningerne havde vestlollikkerne nu også fået point på trods af undertallet.

I en chancerig og seværdig første halvleg pressede Maribo konstant på, men VB Lolland var næsten ligeså farlige på sine kontrastød. De gik stort set hver gang over den lynhurtige angriber Michael Jensen. Han kom til en håndfuld gode chancer, og midt i anden halvleg reducerede han. Maribos anfører David Lollike missede en tæmning, og Michael Jensen var over bolden som en høg og scorede til 1-2.

Kort efter tog Claus Rossing konsekvensen. Han satte LF-seriens måske hurtigste angriber Bo Ziersen ned som mandsopdækker af Michael Jensen!

- Det var jeg jo nødt til, når ingen af mine forsvarere kunne finde ud af at agere over for en hurtig mand, rasede Rossing.

Han kunne dog glæde sig over, at hans hold ikke endnu engang dummede sig mod VB Lolland. I juni tabte topholdet 4-1 i Nakskov. Denne gang beholdt Maribo alle tre point. Trods alt.