Tyskland tromler i kvartfinalen og møder Qatar

Egypten kunne ikke stille noget op i 1/8-finalen mod Tyskland, som vandt stensikkert og nu møder Qatar.

Tysklands håndboldherrer havde snuppet førstepladsen i Danmarks gruppe D, og det betød en 1/8-finale mod Egypten mandag aften - i den samme hal, hvor Danmark lidt senere skal spille sin 1/8-finale mod Island.

Egypten kæmpede hårdt for det, men var ikke i nærheden af sejren. Tyskland vandt kampen så overbevisende som 23-16 og er dermed videre til kvartfinalen ved VM i Qatar.

Tyskland begyndte bedst og kom foran 9-4 efter den femte scoring på fem forsøg af den formstærke højrefløj Patrick Groetzki.

Egypten havde omvendt problemer med at bryde igennem det fysisk stærke og kompakte tyske forsvar. Generelt var der en forskel i både højde og kilo i tysk favør.

Alligevel gav egypterne aldrig op - og pisket frem af en euforisk opbakning i Lusail Multipurpose Hall lykkedes det at få reduceret til 8-12 inden pausen.

Den tyske målmand Carsten Lichtlein stod en forrygende kamp og reddede alene i første halvleg tre ud af fire straffekast.

I de første 30 minutter havde Lichtlein en redningsprocent på 60 - efter 12 redninger på 20 egyptiske forsøg.

Lichtlein fortsatte storspillet i anden halvleg, hvor egypterne aldrig fandt skarpheden i afslutningerne.

Til sammenligning fik de tre egyptiske keepere, som på skift kom ind og fik chancen, ikke fat i nær så meget. 20 procent af de tyske forsøg snuppede trioen i første halvleg.

Tyskerne øgede med fem mål i træk føringen til 17-8 i anden halvleg, da tendensen i begge ender af banen fortsatte.

Det vakte stor jubel hos de tyske fans, som dog hurtigt blev overdøvet af de mange tusinder egyptiske tilskuere, da Egypten omsider reducerede to gange til 10-17.

Spændingen udeblev dog med to hurtige tyske scoringer af anfører Uwe Gensheimer. Og tyskerne havde heller ingen problemer med at holde Egypten på afstand i slutfasen.

Tyskland skal nu møde værtsnationen Qatar i kvartfinalen. Den kamp spilles på onsdag.

Skuffende EM-start: Danmark smider føring

Mads Pedersen på podiet i Nysted

112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

112

112

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation