Ung færing storspiller for THW Kiel i Champions League-sejr

Elias Ellefsen Skipagøtu scorede syv mål mod Kielce. (Arkivfoto). Foto: Axel Heimken/Ritzau Scanpix
Elias Ellefsen á Skipagøtu scorede syv mål og blev dermed delt topscorer i Kiels sejr over Kielce.

Elias Ellefsen á Skipagøtu er 21 år gammel og kommer fra Færøerne, som i håndboldsammenhæng er en miniputnation.

Men den unge bagspiller er godt i gang med at indtage den allerstørste scene.

Onsdag aften spillede han et brag af en kamp for en af verdens største håndboldklubber THW Kiel, som slog Kielce med 35-31 i Champions League.

Elias Ellefsen á Skipagøtu er kommet til Kiel forud for denne sæson, efter at han i et par sæsoner har brændt den svenske liga af for IK Sävehof.

På landsholdet er han en af de bærende figurer og det måske klareste eksempel på det kuld af talenter, der er på vej op gennem systemet på Færøerne, som helt sensationelt har kvalificeret sig til EM næste år.

Han gør sig bemærket med en meget eksplosiv spillestil, og det var også tilfældet onsdag aften hjemme i Sparkassen-Arena.

Flere gange virkede gæsterne fra Polen nærmest forbavsede, når han i høj fart kom buldrende lige mod dem og derfra gjorde sit udfald.

Med sine 185 centimeter er Elias Ellefsen á Skipagøtu i håndboldsammenhæng ikke nogen stor spiller, men med sit rappe fodarbejde kommer han langt.

Han spillede med en frækhed, der betød, at han i løbet af opgøret nåede op på syv scoringer.

Han var dermed meget vigtig for, at Kiel i anden halvleg trådte i karakter. Holdet var bagud ved pausefløjt, men opbyggede hurtigt en tremålsføring efter pausen og kom aldrig rigtig i store problemer.

Den danske landsholdsspiller Magnus Landin bød sig til med tre scoringer i løbet af kampen.

Kiel har vundet alle sine fire kampe i Champions League, hvor klubben er i gruppe med Aalborg Håndbold, som torsdag møder Zagreb.