United banker Betis og får oprejsning efter blamage

Wout Weghorst jubler efter sin scoring. Foto: Phil Noble/Reuters
Med en sejr på 4-1 over Real Betis kom Manchester United tilbage på ret kurs efter nederlaget til Liverpool.

Skampletten fra 0-7-nederlaget til Liverpool blev hvert fald delvist vasket væk for Manchester United torsdag.

Her var Real Betis på besøg på Old Trafford i ottendedelsfinalen i Europa League. United fik vist, at blamagen mod ærkerivalen søndag måske blot var et momentant kollaps. Det endte nemlig med en forløsende sejr på 4-1 over de spanske gæster.

Allerede efter fem minutter fik United bolden i mål. Med brystkassen fik Wout Weghorst vinklet kuglen i kassen, men linjedommeren havde rejst flaget. Der var offside.

Det var dog ikke, da Marcus Rashford cirka 30 sekunder senere scorede. 1-0 til United, og missionen om at redde noget af æren efter søndagens afklapsning var kommet godt i gang.

Men den gik hvert fald for en stund lidt galt. Det så ellers ud til at kunne blive til 2-0, men Betis fik kæmpet sig ind i kampen, og cirka et kvarter før pausen blev der udlignet.

Ayoze Perez tog i hjørnet af feltet bolden ned med brystet og bankede den i mål. Kort før pausen brændte det igen på i Uniteds felt, og Ayoze Perez fik sendt bolden på stolpen, men første halvleg endte 1-1.

Anden halvleg var kun seks minutter gammel, da Antony fik sendt United tilbage på ret kurs.

Brasilianeren modtog bolden i højre side lidt uden for feltet, trak ind i banen og sendte den over i det lange hjørne. Så var den gode stemning tilbage på Old Trafford.

Cirka en håndfuld minutter senere blev den endnu bedre, da Bruno Fernandes headede bolden ind til 3-1.

I slutningen af kampen kunne United-fansene - og nok også spillerne og trænerne - så for alvor ånde lettet op. Wout Weghorst scorede til 4-1, og så var sejren og genoprejsningen sikret.

Der er returkamp i Spanien næste torsdag.

Juventus var også i aktion torsdag aften i Europa League. Hjemme mod Freiburg blev det til en 1-0-sejr på et mål af Angel Di Maria. Sevilla vandt 2-0 over Fenerbahce, mens Shakhtar og Feyenoord spillede 1-1.