Viborg HK taber til den ungarske overmagt i CL

Viborg HK led sit første nederlag i Champions League, da holdet tabte 25-30 til favoritterne fra Györ.

Det lignede på forhånd en umulig mission for Viborg HK's håndboldkvinder at stille noget op mod de forsvarende Champions League-mestre fra Györ.

Og bortset fra de første 10 minutter og slutfasen, hvor ungarerne måske slappede en smule af, kunne hjemmeholdet da heller ikke matche det stjernespækkede mandskab.

Viborg tabte kampen 25-30 efter at have halset bagefter det meste af kampen.

De grønblusede viborgensere fulgte med til stillingen 7-7, men så begyndte det at knibe. Ungarerne har i Heidi Løke en giftig stregspiller og råder samtidig over en stærk bagkæde, som er svær at forsvare sig imod.

Omvendt er Viborgs trup relativt smal, og det kunne ses, efterhånden som træner Christian Dalmose blev tvunget til at skifte ud.

Der var store plusser ud for Rikke Skov og Louise Burgaard, der ydede et stort arbejde både i forsvar og angreb. Men det rakte altså ikke til mere end pausestillingen 13-17.

Undervejs i anden halvleg var viborgenserne bagud med hele ni mål, men fik hanket op i sig selv og begrænset nederlaget mod slutningen af anden halvleg.

Gæsterne overraskede i øvrigt ved at have Anita Görbicz på holdkortet. Den ungarske playmaker er egentlig gravid og meldt ude af EM i december, men hun kom på banen alligevel, når der var straffekast.

Nederlaget var Viborgs første i gruppen, hvor to hold går videre til mellemspillet. Györ har seks point efter de første tre kampe, mens Viborg har fire. Sävehof og Lokomotiva Zagreb har et enkelt point hver.

De to hold mødes igen allerede i næste uge, hvor opgaven formentlig ikke bliver ret meget nemmere for Viborg på udebane i Györ.

Det var i øvrigt Viborgs tredje nederlag på stribe på hjemmebane efter pokalexit mod Team Tvis Holstebro og liganederlag til Randers.

Hvis serien skal forhindres i at fortsætte, kræver det en sejr over Nykøbing Falster på onsdag.