Annonce
Udland

Singapore godkender som det første land kød fra laboratorie

Syntetisk kyllingekød, der er blevet fremstillet af dyreceller i et laboratorie, vil snart være på menukortet på en restaurant i Singapore. På billedet ses en syntetisk fremstillet burgerbøf. (Arkivfoto) Foto: Pool/Reuters

Kød, der er blevet fremstillet af dyreceller i et laboratorie, vil snart være på menukortet i Singapore.

Singapore har givet en amerikansk virksomhed grønt lys til at sælge kyllingekød, der er fremstillet på et laboratorie.

Virksomheden Eat Just kalder det for den første godkendelse af såkaldt rent kød, der ikke kommer fra slagtede dyr.

Efterspørgslen efter alternativer til almindeligt kød er stærkt stigende på grund af forbrugernes bekymring over sundhed, dyrevelfærd og miljø.

Plantebaserede kødfremstillinger findes i stigende grad på hylder i supermarkeder og på restauranter.

Men det rene eller dyrkede kød, som bliver fremstillet af dyremuskelceller i et laboratorie, er fortsat på et tidligt stadie på grund af høje produktionsomkostninger.

- Dette er den første lovgivningsmæssige tilladelse til at sælge rigtigt kød i høj kvalitet fremstillet direkte fra dyreceller, som er sikkert for mennesker at indtage, og det baner vejen for en kommerciel lancering i en mindre skala i Singapore, udtaler Eat Just i en erklæring onsdag.

Firmaet har tidligere sagt, at kødet vil blive solgt som nuggets til en pris på 50 dollar stykket. Det svarer til omkring 300 danske kroner.

Men medstifter og administrerende direktør Josh Tetrick siger, at omkostningerne siden er faldet.

Kødet vil derfor blive solgt for omkring det samme som kylling i høj kvalitet, når det bliver lanceret på en restaurant i Singapore "om meget kort tid".

Tetrick vil ikke fortælle den nøjagtige salgspris eller omkostningerne for fremstillingen.

Eat Just forventer, at virksomheden kan give overskud i 2021 og håber at blive børsnoteret kort efter.

På verdensplan tester adskillige firmaer fisk, kylling og oksekød, der er syntetisk fremstillet, i håbet om at slå igennem i et uprøvet segment til et alternativt kødmarked.

Analytikere fra storbanken Barclays vurderer, at det alternative kødmarked kan have en værdi på 140 milliarder dollar i 2029.

  • Syntetisk kyllingekød, der er blevet fremstillet af dyreceller i et laboratorie, vil snart være på menukortet på en restaurant i Singapore. På billedet ses en syntetisk fremstillet burgerbøf. (Arkivfoto) Foto: Pool/Reuters
Annonce
Udland

Fire betjente er dræbt i skyderi i amerikansk forstad

Annonce
Annonce
Politik

Lollik bliver spidskandidat

Dølle

Politiet opfordrer før Dølle: - Lad være med det

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Dølle

Claus gjaldede: Er I liderlige? Og endte på landsdækkende tv

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Lolland

Ingen parterapeut: Minister afviser at løse byrådskrise

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Sport

Chok dagen efter semifinaleplads: NFH skal have ny træner i 2025

Sport

Overrasket Kielstrup efter drama:  - For fanden da. Vi er i semifinalen

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Erkender skralde-brøler: Men borgerne hænger på regningen

Lolland

Utæt pakning stopper færge

Sport

Langt fra dansk rampelys har Mike fra Maribo høstet store trofæer

Indland

Derfor hyler sirenerne i dag

Dølle

- Det er noget, der har rigtig, rigtig høj prioritet

Indland

Brand i skib i Køge: Nu kan borgere færdes frit

Lokal nyt

Melder tæt på udsolgt