Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Udstråler selvtillid, elegance og fremtid

Sådan tager Ioniq 6 sig ud med Slotsbryggen i baggrunden. Ugeavisen bladchef Lars Henriksen fik sig en prøvetur i den smukke bil. - En helt unik oplevelse at sidde bag rattet, kunne han - ikke helt overraskende - konstatere. FOTO: Lars Henriksen
Ioniq 6 er noget andet end forgængeren, men ligesom det er tilfældet med 5'eren, en stor oplevelse at sidde bag rattet i.

BILCENTRUM: Der var nok ikke mange, der ved introduktionen af Hyundai på det danske marked tilbage i 1992, havde forudset den fornemme udvikling og store succes det sydkoreanske bilmærke ville gennemgå i de sidste mange år. Hånden på hjertet, man måbede ikke ligefrem, når man dengang så en Hyundai komme kørende.

Men det har forlængst ændret sig radikalt!

Populariteten hos de danske bilejere er stødt og roligt blevet større og hvad angår tabellen over nyregistrerede biler i Danmark i første kvartal i år, altså fra 1. januar til 31. marts, indtager Hyundai med i alt 2.476 biler 6. pladsen foran andre populære bilmærker som Peugeot, Skoda og Ford.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De knap 2.500 Hyundai-biler svarer til 6,2 procent. Til sammenligning  er VW på 2. pladsen med 8,9 procent. Tesla ligger i top.

Som et moderne bilmærke står Hyundai for udvikling af innovative, stærke og veludstyrede biler til konkurrencedygtige priser. Derudover er Hyundai også kendt for blandt andet deres enestående 5 års garanti uden kilometerbegrænsning.

Den foreløbige kulmination på Hyundais konstante udvikling og succes er så kommet med de elektriske modeller Ioniq 5 og den splinternye Ioniq 6, der henholdsvis i 2022 og 2023 er kåret til verdens bedste bil - sådan!

Hvor Ioniq 5 har en lidt kantet og geometrisk profil, er Ioniq 6 en sedan, der byder på en flydende og aerodynamisk formgivning.  Det er ikke for meget at påstå, at Ioniq 6, ligesom 5'eren udstråler selvtillid, elegance og fremtid. Og det er ikke kun på grund af designet. Den er nemlig udstyret med  et innovative 800V batterisystem, som giver nogle af de hurtigste opladningstider, der er mulige af opnå i dag. Således kan man tilføje 351 kilometer rækkevidde på ned til 15 minutter.

Lav luftmodstand og helt op til 335 hk

Kombinationen mellem Hyundais elbilsteknologi og bilens lave luftmodstandskoefficient på blot 0,21 gør, at Hyundai tør love en rækkevidde på op til 614 kilometer for det store 77.4 kWh batteri i Ioniq 6.

Og med netop dette batteri og firehjulstræk, som man også tilbydes, så accelererer 6'eren fra 0 til 100 km/t på 5,1 sekunder. Det kan mærkes alle de rigtige steder.

Bilen kan fås i otte forskellige modeller og prisintervallet går fra 374.995 kroner til 504.995 kroner. To modeller med et batteri på 53 kWh og 151 hk og fire modeller med et 74 kWh batteri. Heraf kan to af modellerne yde 229 kWh og de to to dyreste ikke mindre end 325 kWh. For alle gælder det,  at den årlige ejerafgift blot er 740 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En meget lang udstyrsliste

Og allerede i den billigste model kan man glæde sig over en lang liste over standard udstyer: 12.3” supervision cluster, 12.3” touch skærm m. navigation, 18” alufælge i aero-design, 2-zonet klimaanlæg,7 airbags inkl. center-airbag, ABS+ESC+HAC+MCB, adaptiv fartpilot m. stop and go funktion, ktiv blind-vinkel-alarm, aut. nødbremse m. drejefunktion, batterivarmer inkl. for-varmefunktion, BlueLink E-call, indvendig 220 volt-udtag, intelligent skiltegenkendelse, following assist, motorvejsassistent, p-sensor, for og bag, støjdæmpende forrude m. regnsensor, trådløs opladning af mobiltelefon, varmepumpe, 12.3” supervision cluster og 12.3” touch skærm m. navigation samt 18” alufælge i aero-design 2-zonet klimaanlæg og 7 airbags inkl. center-airbag.

Så hvis man er på udkig efter en af de mest spændende el-biler bør man helt sikkert lægge vejen forbi hos Frimann Biler, der forhandler Hyundai.

  • Sådan tager Ioniq 6 sig ud med Slotsbryggen i baggrunden. Ugeavisen bladchef Lars Henriksen fik sig en prøvetur i den smukke bil. - En helt unik oplevelse at sidde bag rattet, kunne han - ikke helt overraskende - konstatere. FOTO: Lars Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Halv milliard på vej: Lokale boligejere foran økonomisk indsprøjtning

Guldborgsund

Stolt revydirektør: - Jeg tænker, at den er hjemme

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Sport

Emma fra Lolland ror sig direkte i finalen ved EM

Guldborgsund

Kæmpe kendis-træf før stor premiereaften

Politik

Bøllebank til de andre borgmestre! Sikrede sig Folkemøde-hattrick

Guldborgsund

René Christensen i cykel-uheld på Folkemødet

Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

Samfund

Alarmselskaber opkrævede ulovlige gebyrer

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

112

Bedste ven til 33-årig tiltalt kendte 13-årig pige, der blev bortført

Nykøbing

Hund fik antændt komfur: Brand i lejlighed i Nykøbing

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Annonce
Annonce
Lolland

En streg i regningen: Lang næse til Langø

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Nordfalster

"Fællesskabsmakker" blev gennempryglet i fængslet

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen