Annonce
Ugeavisen Lolland

5000 billetter solgt til Zhivago

Instruktør Michael Lindvad (th) og koreograf Hayley Franks Høier er her under prøverne i Kulturværket i gang med at instruere Peter Oliver Hansen (som den diabolske Komarovski) og Christina Mørkøre (som den eftertragtede Lara). Foto: Lene Hansen

Det skrider fint fremad med salget af billetter til NørregadeTeatrets store satsning, Danmarks- premieren på musical-versionen af klassikeren "Doktor Zhivago" som friluftsforestilling i Hylddalen.

Da Lollands-Posten besøgte teatret ved middagstid i midten af sidste uge var de 10 professionelle skuespillere, der har bærende roller i musicalen, i fuld gang med prøverne på Kulturværket, mens scenograf Søren Glad håndværkere, lys- og lydfolk var i gang med at gøre scenen klar i Hylddalen.

Scengrafien, der skal bruges til mange meget forskellige scener, bliver abstrakt med "russiske løgkupler".

Og teatret har i øvrigt været nødt til at indkøbe nye telte til musikken og til sminkerum, fordi der er nye krav på området.

Det tekniske setup er generelt stort, fortæller teaterchef Frank Rubæk, der også selv vil medvirke på scenen.

Alt i alt er der 50 mænd og kvinder på scenen (både professionelle og amatører),18 musikere i det store musicalorkester samt scenebyggere, malere, sydamer, sminkører, frisører, påklædere, rekvisitfolk, lys- og lydteknikere, sceneafviklere, servicefolk og cafépersonale, der arbejder for at blive klar til premieren.

Mere end 150 personer er involveret i NørregadeTeatrets store sommerprojekt.

Der er Danmarkspremiere på forestillingen torsdag den 9. august, og den opføres ialt 8 gange, sidste gang er 18. august. Der er 1300 siddepladser til hver forestilling.

I midten af sidste uge havde NørregadeTeatret rundet 5000 solgte billetter, og det er Frank Rubæk godt tilfreds med.

Det svarer nogenlunde til salget på samme tid før premieren på musicalen "Miss Saigon", som NørregadeTeatret opførte i Hylddalen i august 2016, fortæller han.

Det er i år 20 år siden, NørregadeTeatret genoptog traditionen med store teaterforestillinger på den gamle friluftsscene i "Hylddalen", som 8.-10.000 publikummer besøger hvert andet ved en kulturaktivitet, som igen har udviklet sig til en tilbagevendende folkelig begivenhed på Lolland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Musicalen Doktor Zhivago bygger på Boris Pasternaks klassiske roman, som mange vil kende fra filmen med Omar Sharif i titelrollen.

Årets forestilling er en helt ny musicalversion af "Doktor Zhivago" - baseret på den Nobel-pris vindende roman af Boris Pasternak og David Leans Oscarvindende filmklassiker.

Musicalversionen er oprindelig amerikansk, men er oversat til dansk til NørregadeTeatret opførelse af Frank Rubæk og Steffen Gliese.

Doktor Zhivago er en hjerteskærende episk fortælling, om jagten på kærligheden i de sidste dage af det zaristiske Rusland og i tiden der fulgte.

Skæbnens ugunst

Yuri Zhivago er som aristokrat, en politisk idealist, læge og digter, og han får sit liv slået i stykker af skæbnens ugunst.

Han er splittet mellem kærligheden til sin barndomsveninde og kone Tonia, og den lidenskabelige og mystiske Lara. Zhivago er imidlertid ikke alene i sine længsler efter Lara, og han må konkurrere med både de revolutionære og aristokraterne for at vinde den kvindes hjerte, han ikke kan leve uden.

For skuespillerne kan forestillingen også blive en fysisk prøvelse, idet de i visse scener skal optræde i lange uldfrakker.

Der er billetsalg i Vinhuset på torvet i Maribo eller online via NørregadeTeatrets hjemmeside www.noerregadeteatret.dk

  • Instruktør Michael Lindvad (th) og koreograf Hayley Franks Høier er her under prøverne i Kulturværket i gang med at instruere Peter Oliver Hansen (som den diabolske Komarovski) og Christina Mørkøre (som den eftertragtede Lara). Foto: Lene Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Udfordringerne vil ingen ende tage: Nu har de store fugtproblemer

Falster

- Det er både utidigt og umodent at bringe det op

Rødby

Politiet på pletten: Snorksov i varerummet

Udland

Israelsk invasion får USA til at bremse bombeleverance

Dølle

Drugging-mistanke på Dølle: "Ulykkeligt og utrygt"

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Lolland

Klar med gigantisk findeløn: - Una er som et familiemedlem

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Annonce
Annonce
Sport

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

112

Vold i Nakskov: Blev slået flere gange i ansigtet

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

112

Helikopter måtte redde mand til havs