cookie-og-privatlivspolitik
Virksomhedsledere skylder sig selv at kigge lidt ind i Femern-projektet og overveje deres muligheder, lyder det fra forretningschef for Industri & Anlæg, Steffen Johnsen, Business Lolland-Falster.

4

Billeder

Virksomhedsledere skylder sig selv at kigge lidt ind i Femern-projektet og overveje deres muligheder, lyder det fra forretningschef for Industri & Anlæg, Steffen Johnsen, Business Lolland-Falster.
Foto: Business LF

Erhverv

Lokale virksomheder tættere på Femern

Skal, skal ikke. Nem adgang til information og rådgivning om Femern Bælt-byggeriet skal hjælpe lokale virksomheder med at tage stilling.
07. maj 2021 kl. 10:49 Af Jesper Bøgh

Mange virksomheder håber på at få en fod inden for på Femern Bælt-byggeriet men er i tvivl om, hvorvidt de opfylder de krav, der stilles til underleverandører.

Andre virksomheder ser Femern Bælt-projektet som en mulighed for at blive større men er i tvivl om, hvordan de gennemfører et vækstforløb uden at sætte virksomheden over styr.

- Jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at virksomhedsejere og -ledere skylder sig selv at kigge lidt ind i projektet og overveje deres muligheder, siger forretningschef for Industri & Anlæg, Steffen Johnsen, Business Lolland-Falster.

Derfor tilbyder erhvervsorganisationen sammen med blandt andet Erhvervshus Sjælland og Femern Belt Development lokale virksomheder igennem projektet Femern Change Zealand en stribe rådgivningsydelser med relation til det store byggeri.

Som en del af projektet afholdes i den kommende tid en række webinarer, hvor personer med tæt tilknytning til Femern Bælt-byggeriet deler ud af viden og erfaring, og hvor interesserede virksomheder får konkrete råd til, hvordan de øger deres chancer for at blive en del af byggeriet.

Annonce

I løbet af projektets løbetid vil der også blive afholdt fysiske arrangementer.

Hos Femern-netværket FB Suppliers giver det god mening, at der rækkes ud til de lokale virksomheder.

- Vi har jo længe haft et meget konkret fokus på byggeriet og er jævnligt i dialog med aktørerne på vores medlemmers vegne. Men jeg er ikke i tvivl om, at der stadig er mange lokale virksomheder, som endnu ikke har sat sig nok ind i det, til at de kan træffe en beslutning om, hvorvidt de skal gå efter Femern-opgaver eller ej, siger Vagn Pedersen, der er business development manager for Femern-netværket.

- Det er svært at få øje på de konkrete muligheder, hvis man kun lige har set, hvad medierne fortæller om Femern-byggeriet. Man skal lidt tættere på, og det er det, man kommer i dette projekt, som gør både muligheder og eventuelle udfordringer meget tydeligere, siger Steffen Johnsen.

Han understreger, at hvordan, en virksomhed vælger at forholde sig til Femern-projektet, kan have stor eller afgørende betydning for, hvordan virksomheden står, når byggeriet slutter igen.

Annonce

En udfordring, som typisk følger med et så stort byggeri som Femern Bælt-projektet, er arbejdskraft.

- Hvis man vil med på Femern-byggeriet og samtidig øge sin medarbejderstab, så bør man eksempelvis forholde til, hvorvidt man evner og ønsker at antage udenlandske medarbejdere. Det danske arbejdsmarked kan nemlig næppe mætte det enorme arbejdskraftbehov, som megabyggeriet indebærer, lyder det fra Steffen Johnsen.

Det første webinar løber af stablen 11. maj. Tilmelding sker via Erhvervshus Sjællands hjemmeside: https://ehsj.nemtilmeld.dk/258/.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE