cookie-og-privatlivspolitik
Kent og Linda Michelsen elsker de åbne vidder og tætheden ved vandet i Langø. Pigerne, Maja på 7 år og Clara på 9 år, glæder sig til at begynde i Byskolen efter sommerferien. Og vovsen Nanna er bare...glad!
Kent og Linda Michelsen elsker de åbne vidder og tætheden ved vandet i Langø. Pigerne, Maja på 7 år og Clara på 9 år, glæder sig til at begynde i Byskolen efter sommerferien. Og vovsen Nanna er bare...glad!
Foto: Lisbet Rasmussen

Extra Posten

Tilfældigheder førte til Langø

Netop flyttet ind i eget hus i Langø føler Kent og Linda Michelsen sig velkomne i den lille by ved Nakskov Fjord.
02. august 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Ole Pedersen fra Bylauget for Langø og Omegn var mere end glad, da han for en månedstid siden bankede på døren i parcelhuset i Langøparken for at overrække en lille velkomstgave til husets nytilflyttede beboere. Der var nemlig tale om tilflyttere, som ville bo fast i deres hus og ikke bruge det som fleksbolig - hvad ellers mange gør.

- Det var femte gang i år, at jeg byder tilflyttere velkommen her til Langø. Også sidste og forrige år blev der solgt en del huse herude. Så jeg tror på, at udviklingen er ved at vende, og at flere får lyst til at flytte her til "Fjordens perle", siger Ole Pedersen.


Fra solskinsøen til sydhavsøen

Familien, som er flyttet ind i det store parcelhus i Langøparken, består af pigerne Clara og Maja på henholdsvis 9 og 7 år, deres mor, 35-årige Linda Michelsen, som er uddannet pædagog og desuden har en master i ledelse, samt far, 34-årige Kent Michelsen, entreprenant tømrer.

De ankom med flyttelæs for en månedstid siden direkte fra Bornholm, hvor de havde solgt en stor fire-længet gård med jord til.

Men hvorfor lige vælge Langø på Lolland, når ingen af dem har noget som helst tilknytning til stedet - hverken familie, venner, barndomsminder eller et nyt spændende arbejde i sigte?

- Det spørger alle om, sukker Linda, mens Kent griner og forklarer, at det faktisk også er lidt af et tilfælde, at det endte med at blive Langø, familien valgte at flytte til.

Indtil videre uden at fortryde - folk er superflinke, landskabet er unikt og ikke mindst beliggenheden ved vandet er ubetalelig.

Efter fem år på Bornholm var parret trætte af, at det var så besværligt, langvarigt og dyrt at krydse vandet for at besøge deres familie. Det tog mere end en halv dag, hvis de skulle besøge Kents mor i Jylland.

- Så vi begyndte at se os om. Blandt andet var vi i Nakskov og her i Langø - og vi faldt pladsk for stedet, siger Kent.

Familien er ikke af den slags, hvor der er langt fra tanke til handling. De bornholmske besiddelser blev afhændet allerede ved første besigtigelse og vupti - havde de købt hus i Langø samt de to byggegrunde, som grænser op til haven.

- Så nu mangler vi bare at finde hver et arbejde, som Linda optimistisk siger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her