cookie-og-privatlivspolitik
2018-05-07-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Bøtø.
Sommerhuse på Bøtø
Det er populært, at holde ferie i lokale sommerhuse.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Den næste højtid er julen

Juleferien fylder meget i sommerhusene i Marielyst - De store sommerhuse er allerede lejet ud.
27. november 2019 kl. 20:10 Af Andreas Johansen

Annonce

MARIELYST Sommerhusene på Falster, også de, der endnu ikke er bygget, har fyldt meget i den offentlige debat de seneste uger. Men selvom de store sommerhuse har fået skyld for mangt og meget, er der ingen tvivl om, at der er et udtalt behov for dem i området. Det viser udlejningstendenserne i hvert fald hos Novasol, der allerede her i slutningen af november har lejet samtlige større sommerhuse ud i perioden omkring nytårsaften.

- Jeg kan se på tallene, at vi ligger en smule over sidste års tal på nuværende tidspunkt. Men det er stadig klart nytåret, der er den mest populære højtid at være i sommerhus. Alle huse med kapacitet til over 10 personer er væk til nytår, og der er heller ikke mange op til julen. Vi oplever, at der er et stigende behov for de store sommerhuse. Især tyskerne er vilde med at samle hele familien, og det bliver jo hurtigt mange mennesker, fortæller Janne Edvardsen, servicebureauleder hos Novasol.

Samme tendenser oplever Sol og Strand, der også udlejer sommerhuse i Marielyst.

- Det ser rigtigt godt ud. Det begynder, heldigvis kan vi sige, at knibe med pladsen. Jeg var inde at se på det tidligere i dag (i går, red.), og der er travlt som altid henover jul og nytår. Men folk booker i forskelligt tempo - nogle vil gerne vente. Folk booker helt op mod en uge før ferien. Nogen afventer vejret, forestiller jeg mig, forklarer Majbritt Sørensen, bureauchef hos Sol og Strand i Marielyst.

Sol og Strand oplever også presset omrking nytår.

- Det er en af vores højsæsoner. Ikke som i sommerferien, men stadig et tidspunkt, hvor folk har nogle fridage, de gerne vil dele med familien, forklarer Majbritt Sørensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

Annonce