cookie-og-privatlivspolitik
Kvinder får svømmehallen helt for sig selv næste lørdag, hvor Svømmecenter Falster igen nægter mænd adgang til svømmebassinerne.
Kvinder får svømmehallen helt for sig selv næste lørdag, hvor Svømmecenter Falster igen nægter mænd adgang til svømmebassinerne.
Foto: Arkiv

Guldborgsund

Kønsopdelt svømning møder politisk modstand

Svømmecenter laver arrangement kun for kvinder.
06. december 2019 kl. 17:55 Af Martin S Poulsen

Annonce

NYKØBING Mænd kommer til at møde en lukket dør ind til Svømmecenter Falster på Kringelborg Allé lørdag 14. december. Den dag vil kun kvinder have adgang ud på eftermiddagen fra klokken 16.30 til 18.30. Indtil videre er det den eneste dag med svømning kun for kvinder, men hvis tiltaget bliver en succes, vil svømmehallen være lukket land for mænd fire gange om året. Personalet i svømmehallen vil de dage også kun være kvinder, hvor kvinderne har mulighed for blandt andet at deltage i konditionstræning.

- I Svømmecenter Falster vil vi gøre meget for, at alle kan komme ud at bevæge sig. Med dette nye tilbud forventer vi at få besøg af både erfarne svømmere, men også af helt nye motionister, som alle foretrækker at motionere kun med kvinder, skriver halinspektør Kirsten Vestergaard i en pressemeddelelse.

Men det er skudt fuldstændig forbi enhver god hensigt, mener byrådsmedlem Birgit Holse fra Dansk Folkeparti. Hun mener ikke, at en offentlig svømmehal på noget tidspunkt skal være kønsopdelt.

- Det er diskrimination, og det kan man kun være imod, siger Birgit Holse, der tvivler på, at den omvendte kønsadskillelse ville blive accepteret.

- Der ville lyde et ramaskrig, hvis man lukkede svømmehallen af for kvinder og kun lod mænd have adgang.

Birgit Holse mener også, at tiltaget risikerer at være spild af penge.

- Så holder svømmehallen åbent med alt, hvad det indebærer, men måske dukker der kun tre-fire kvinder op. Hvis der var åbent for alle, kunne flere bruge svømmehallen. Svømmehallen holder i forvejen ikke åbent i ret mange timer om ugen, siger hun.


Tager sagen op i udvalg

Sagen bør få politiske konsekvenser, mener Birgit Holse.

- Jeg er medlem af kulturudvalget, og jeg vil tage sagen op i udvalget næste gang, vi holder møde. Det kan ikke være rigtigt, at en offentlig svømmehal skal lave kønsdiskrimination. Det er ikke engang til grin. Det er bare dumt, siger hun.

Svømmecentret har valgt at skabe tiltaget på grund af efterspørgsel efter svømning kun for kvinder.

- Vi laver det som en del af kommunens Bevæg dig for Livet-projekt. Tiltaget kan få flere målgrupper til at blive en del af Bevæg dig for Livet. Jeg har selv fået flere personlige henvendelser fra kvinder, der ønsker muligheden for svømning kun for kvinder, siger halinspektør Kirsten Vestergaard.

Det er ikke første gang, Svømmecenter Falster lukker svømmehallen af for mænd. I 2010 tog Bariaa Mansour initiativ til fire svømmeaftener kun for kvinder og deres børn. Det blev en succes. Første gang kom 51 kvinder, og anden gang mødte 82 kvinder med børn op. Bariaa Mansour, der er muslim, begrundede dengang overfor Folketidende initiativet således: "Vi må ikke vise vores skønhed. Det er for at beskytte det svage køn mod det stærke".

Dengang kom der kvinder så langt væk fra som Nørrebro i København for at deltage i den mandefri svømning i svømmehallen i Nykøbing.


Forsøgt med mænd

I 2017 tog halinspektør Kirsten Vestergaard initiativet op igen. Men fremover bliver kvindesvømningen også lukket land for børn. Kun kvinder over 14 år har adgang.

- Vi har de andre gange oplevet, at kvinderne har meget fokus på børnene. Det blev mere leg end motion, siger Kirsten Vestergaard.

Hun forklarer desuden, at Svømmecenter Falster har forsøgt sig med svømning kun for mænd, hvor svømmehallen var lukket for kvinder.

- Det var ingen succes. Der mødte ingen op. Ingen som i overhovedet ingen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce