cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto.
Foto: Jan Knudsen

Indland

Antallet af boliger på tvang er det laveste i otte år

Danske boligejere er blevet bedre til at betale afdrag over de seneste år. Maj bød på det laveste antal boliger på tvang siden juni 2008, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
06. juni 2016 kl. 10:24 Af Ritzau

Annonce
FAKTA
Tvangsauktioner i maj

Ifølge Danmarks Statistik blev der i maj bekendtgjort 215 tvangsauktioner, når der tages højde for normale sæsonudsving. Månedens faktiske antal er 216. Det vil sige, når der ikke korrigeres for sæsonudsving.


Sådan fordeler maj måneds tvangsauktioner sig rundt om i regionerne. Antallet af tvangsauktioner i samme måned sidste år er angivet i parentes:


Region Hovedstaden: 28 (26)
Region Sjælland: 65 (110)
Region Syddanmark: 44 (62)
Region Midtjylland: 42 (64)
Region Nordjylland: 37 (25)


Kilde: Danmarks Statistik

Der blev bekendtgjort 215 tvangsauktioner i maj mod 253 i april, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Udviklingen lover godt for 2016, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

- Antallet af tvangsauktioner holder et stabilt lavt niveau. I gennemsnit er antallet faldet med cirka 50 tvangsauktioner i løbet af årets første fem måneder, hvis man sammenligner med samme periode i 2015, siger hun i en skriftlig kommentar til tallene.

Årsagen er blandt andet, at lave renter giver boligejerne luft i budgettet, siger chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit.

- Årsagen er helt nærliggende primært, at boligrenterne herhjemme er faldet til et næsten uhørt lavt niveau, siger han i en skriftlig kommentar.

Annonce

- Dertil kommer dog nok ligeså vigtigt, at såvel beskæftigelsen, boligpriserne og handelsaktiviteten viser stadig større fremgang i store dele af landet, tilføjer han.

Det er blevet lettere at sælge sin bolig på almindelig vis frem for på en tvangsauktion, fordi det går bedre for boligsalget flere steder i landet.

Det siger Thomas Lynggaard Germann, senioranalytiker i Arbejdernes Landsbank. Han tilføjer, at antallet af tvangsauktioner dog fortsat ligger et niveau over, hvad der kan betegnes som normalt.

- Det hænger primært sammen med, at der stadigvæk er flere områder i landet, hvor boligerne - trods bedring - stadigvæk er svære at sælge i almindelig fri handel, skriver han i en kommentar.

Det laveste antal tvangsauktioner, siden Danmarks Statistik startede opgørelsen i 1979, var i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden.
Omvendt var de højeste niveau i 1990 med 1695 om måneden.

Annonce

I 2016 ligger gennemsnittet indtil nu på 242 tvangsauktioner om måneden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

Annonce

ANNONCE