cookie-og-privatlivspolitik
Opvisningerne i Ring 1 plejer at være et tilløbsstykke.

4

Billeder

Opvisningerne i Ring 1 plejer at være et tilløbsstykke.
Foto: Jakob Vind

Landbrugsnyt

Er du klar til Store Hestedag?

Årets Store Hestedag venter lige om hjørnet. Der venter masser af aktiviteter og oplevelser med både heste og hunde, og i år er der endnu flere stande, hvor du kan gøre et godt tilbud.
04. september 2019 kl. 06:30 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
Store Hestedag 2019
Lørdag 7. september kl . 08.00-18.00
Søndag 8. september kl. 08.00-18.00
Adresse: Dyrskuepladsen, Daupvej 19, Roskilde

Sidste år besøgte 22.120 mennesker Store Hestedag, som år for år synes at vokse sig større, og medmindre vejret driller, vil årets Store Hestedag i weekenden 7.-8. september efter al sandsynlighed igen tiltrække heste- og hundefolket i stort antal.

Der omfattende program byder i hvert fald på et væld af aktiviteter og oplevelser, som tæller opvisninger som Det Store Hesteshow og Akademisk Ridekunst, raceudstillinger, bedømmelser, cliniqs og forskellige konkurrencer som bl.a. en ny højdespringskonkurrence om lørdagen, Mounted Games, DM i Grooming/Styling og Subaru Cup, som er en stilkonkurrence i terrænspringning.

I år er der 243 heste til bedømmelse, men med de forskellige udstillings- og showheste vil der være mere end 1.000 heste på Dyrskuepladsen i Roskilde. I år kan man bl.a. opleve to Warlander-heste, som er en krydsning af Frieser og Den Spanske Hest/Pura Raza Española, ligesom der vil være to engelske Bale-ponyer til bedømmelse.

- Vores succeskritierie er, at alle får en god oplevelse, men vi vil selvfølgelig også gerne have et stort publikum, så der kan blive solgt noget i standene. Men det primære er, at alle får en god dag, siger Store Hestedag-ansvarlig, Helle Lyngfeldt.

Hun fortæller også, at flere af gæsterne ved Store Hestedag bliver hele weekenden og camperer på campingpladsen.

- Vi har helt klart et stigende antal campister. Mange vil have det hele med. Så man kan sige, at Store Hestedag er ved at blive et flerdagesarrangement, hvor folk installerer både sig selv og hesten og har en god weekend med det. Der er også mange flere aktiviteter her, end hvis du tager til et dressurstævne, fortæller Helle Lyngfeldt.

Blandt de mange aktiviteter er også de populære cliniqs, som er foredrag, hvor instruktøren både lærer og viser forskellige ting inden for heste- eller hundetræning. Blandt andet er der i år cliniqs om hestemassage, telepati til hest og hund, hvordan man laver en ridebane og Ute Lehmann fra Horse in Harmony underviser i dæmpende signaler.

Professionelle hestedommere bedømmer hver dag hestene, som konkurrerer om at blive udtaget til Dagens Hest. Dommerne bedømmer hesten på udssende, bevægelse, soignering og fremvisning.


Gør en god handel

I år er der 25 flere udstillere med end sidste år, og der er derfor mulighed for at gøre en god handel inden for stort set al slags udstyr til både hest og hund, lige fra ATV'er til hundekiks og fra hestetrailer til grimer, sadler, dækkener osv.

- Mange af udstillerne bruger lidt Store Hestedag som en outlet for at få ryddet op i lagrene, og mange med hest og hund afventer at købe udstyr før Store Hestedag for at se, om der skulle være et godt tilbud, og det betyder, at der er en god handel på Store Hestedag, siger udstillingskoordinator Niels Mathiasen.

- Vi er rigtig glade for, at der er endnu flere, der har lyst til at udstille i år, og det betyder også, at vi har forlænget hovedgaden og i forlængelse af af den har vi opsat et messetelt, som vi kalder Ring 9, fortsætter han.

I den nye Ring 9 vil der være standen og en opvisningsbane, hvor man bl.a. kan opleve nogle af de føromtalte cliniqs.


Oplev hyrdning

På hundefronten er lidt over 700 hunde tilmeldt, men da gæster kan tage deres egne hunde med, vil der reelet være langt flere. Ligesom sidste år kan man få sin egen hund bedømt. Man kan tilmelde sig på dagen og få en vejledende mundtlig bedømmelse af, hvordan ens hund ville blive bedømt, hvis den havde været tilmeldt en af de officielle klubudstillinger, også selvom det er en blandingsrace.

Det vil være muligt at opleve mere end 30 forskellige hunderacer. I år er Dansk Schnauser og Pinscher Klub, Klubben For Små Selskabshunde og Dansk Dobermann Klub med for første gang, og det er også Dansk/Svensk Gårdhundeklub, der i år har 30-års jubilæum.

Midt- og Vestsjællands Politi kommer og viser politihundene frem og fortæller om hundene arbejdsdag. Derudover kan man bl.a. prøve rally og nose work med sin egen hund, ligesom man kan komme på hundeudstillings-skole og lære, hvad udstillingsverdenen går ud på. I hundeværkstedet kan man bage hundekiks, lave sit eget hundelegetøj, eller få lavet et poteaftryk.

I Ring 1 vil der for første gang være opvisning i hyrdning med både får og hunde, og i hunderingen vil der være workshop med Henrik Ljungström fra dogwhisperer.dk, som fortæller om seks basale øvelser mellem hund og fører.

I år kan man også prøve lure coursing med sin egen hund, og om søndagen er 116 mynder tilmeldt lure coursing, som er en slags hundevæddeløb.

Du kan se det fulde program på storehestedag.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce